Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες για τον χρυσό λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,39% και τα 1.461,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Απώλειες για τον χρυσό λόγω ΗΠΑ και Κίνας - Στο -0,39% και τα 1.461,75 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν περαιτέρω εξελίξεις στις εμπορικές συνομιλίες Ουάσιγκτον και Πεκίνου
Απώλειες σημείωσε σήμερα Τετάρτη (27/11) ο χρυσός, εν μέσω αισιοδοξίας στις τάξεις των επενδυτών για την πορεία των εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 υποχώρησε κατά -0,39% στα 1.461,75 δολ. ανά ουγγιά,
Image
Χθες, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, δήλωσε ότι «βρισκόμαστε στα τελικά στάδια μίας συμφωνίας», διευκρινίζοντας ότι «πιστεύω ότι μπορεί να πει κανείς πως πρόκειται για μία από τις πιο σημαντικές εμπορικές συμφωνίες που έγινε ποτέ».
Νωρίτερα, το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας ανέφερε ότι οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, κατά την οποία συμφωνήθηκε να υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες με στόχο την επίτευξη συμφωνίας.
«Γενικά, βλέποντας τα σχόλια που προκύτπουν, θα έλεγα ότι η κατάσταση τείνει προς μία κατεύθυνση προόδου, αν και με αρκετά αργούς ρυμούς», τόνισε ο επικεφαλής επενδύσεων της Glenmede Trust, Jason Pride.
Ωστόσο, οι απώλειες για το πολύτιμο μέταλλο ήταν περιορισμένες, καθώς παρά την αισιοδοξία των τελευταίων ωρών, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί αναφορικά με το εάν θα υπάρξει συμφωνία στο άμεσο μέλλον.
«Ο βασικός παράγοντας που επηρεάζει τον χρυσό εξακολουθεί να είναι το αίσθημα προς τα αφαλή επενδυτικά καταγφύγια, το οποίο συνδέεται με τις εμπορικές συνομιλίες», τόνισε ο αναλυτής πολύτιμών μετάλλων της RJO Futures, Eric Scoles, προσθέτοντας ότι «οι εμπορικές συνομιλίες είναι κάπως αισιόδοξες το τελευταίων διάστημα».
Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι «σε γενικές γραμμές οι συνομιλίες ήταν ήσυχες αυτή την εβδομάδα, και είναι πιθανό η αγορά να παραμείνει κάπως ουδέτερη ενόψει των εορτών στις ΗΠΑ», επισημαίνοντας ότι «για την ώρα, πιστεύω ότι ο χρυσός χρειάζεται κάποιες σημαντικές ειδήσεις προκειμένου να μετακινηθεί προς κάποια κατεύθυνση».
Πτωτικά κινήθηκε ο άργυρος, με αποδυνάμωση κατά -0,73% στα 16,92 δολάρια η ουγγιά, ενώ απώλειες της τάξης του -1,6% σημείωσε η πλατίνα στα 897,10 δολάρια η ουγγιά.
Αντίθετα κέρδη +1,3% εμφάνισε το παλλάδιο στα 1.805,20 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης