Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sturgeon (Σκωτία): Θα πληρώσουμε βαρύ τίμημα για την εμμονή του Συντηρητικού Κόμματος με το Brexit

Sturgeon (Σκωτία): Θα πληρώσουμε βαρύ τίμημα για την εμμονή του Συντηρητικού Κόμματος με το Brexit
Η πρωθυπουργός της Σκωτίας τόνισε ότι ο λαός της χώρας «έχει δικαίωμα να επιλέξει το μέλλον του»
Στο γεγονός ότι η εμμονή του Συντηρητικού Κόμματος με το Brexit θα έχει σημαντικές συνέπεις για τη Σκωτία, αναφέρθηκε σήμερα (27/11) η πρωθυπουργός της χώρας και επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας, Nicola Sturgeon, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές στη Βρετανία.
Ειδικότερα, η κα Sturgeon ανέφερε ότι η υπόσχεση της βρετανικής κυβέρνησης προς τον λαό της Σκωτίας για σταθερότητα το 2014, μετά το δημοψήφισμα ανεξαρτησία, «στην πραγματικότητα έχει καταλήξει σε μόνιμο χάος», ενώ παράλληλα άσκησε κριτική και τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι η Σκωτία θα παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Το Brexit δε βρίσκεται καν κοντά στην ολοκλήρωσή του, και οι Συντηρητικοί έχουν μόλις ξεκινήσεις», δήλωσε η επικεφαλής του SNP, προσθέτοντας ότι «υπάρχει κάθε πιθανότητα το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μία εμπορική συμφωνία το επόμενο έτος».
«Η συμφωνία-όνειρο του πρωθυπουργού θα γίνει ένας εφιάλτης για τη Σκωτία και θα αποτελέσει απειλή για την οικονομία της χώρας», επεσήμανε η κα Sturgeon, τονίζοντας εν συνεχεία ότι το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας «θα σταματήσει το ξεπούλημα της υπηρεσίας υγείας της Σκωτίας από τους Συντηρητικούς».
Η ίδια τόνισε ότι η Σκωτία θα πληρώσει «βαρύ τίμημα» για την εμμονή του Συντηρητικού Κόμματος σχετικά με το Brexit, ενώ κατέστησε σαφές ότι το SNP δεν πρόκειται να στηρίξει μετά τις εκλογές κανένα κόμμα το οποίο δε θα ταχθεί υπέρ ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας.
«Θα εκλάβω κάθε ψήφο υπέρ του κόμματός μας ως έγκριση ενός δεύτερου δημοψηφίσματος», ανέφερε μεταξύ άλλων η κα Sturgeon, προσθέτοντας ότι «ο λαός της Σκωτίας έχει δικαίωμα να επιλέξει το μέλλον του μέσω ενός νέου δημοψηφίσματος προεκιμένου να γίνει η χώρα ανεξάρτητη».
«Η απόφαση σχετικά με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος αφορά το Σκωτσέζικο Κοινοβούλιο, όχι από την κυβέρνηση της Βρετανίας, και το SNP προτίθεται να το υλοποιήσει το 2020», τόνισε η Nicola Sturgeon.
Σημειώνεται ότι χθες (26/11) ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Boris Johnson, απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, ενώ παράλληλα δεσμεύθηκε να αυξήσει τις επενδύσεις στη Σκωτία μετά το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης