Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda Development: Ποια έργα θα χρηματοδοτήσουν οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς;

Lamda Development: Ποια έργα θα χρηματοδοτήσουν οι τράπεζες Eurobank και Πειραιώς;
Θα καλύψουν ομολογιακά ως 880 εκατ. ευρώ, που θα εκδώσουν τρεις θυγατρικές της Lamda και θα δώσουν κεφάλαιο κίνησης ως 303 εκατ. ευρώ
Τρία ομολογιακά δάνεια αθροιστικού ύψους ως 880 εκατ. ευρώ καθώς και κεφάλαιο κίνησης ως 303 εκατ. ευρώ προβλέπεται να χορηγήσουν σε ισάριθμες θυγατρικές της Lamda Development οι Eurobank και Πειραιώς προκειμένου να τρέξουν συγκεκριμένα έργα στο project του Ελληνικού.
Συγκεκριμένα, η Lamda, έχει καταρχήν συμφωνήσει υπό μορφή τελικών, μη υπογεγραμμένων, σχεδίων, με τις Eurobank και Πειραιώς τους βασικούς επιχειρηματικούς όρους, οι οποίοι προβλέπουν ότι ο εν λόγω τραπεζικός δανεισμός θα αφορά στα εξής έργα:

- ποσό ως 546 εκατ. ευρώ  θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες ενίσχυσης της παραλιακής ζώνης, την ανάπτυξη συγκροτημάτων κατοικιών, εμπορικών χρήσεων και των σχετικών υποδομών.
Το ομολογιακό δάνειο ως 546 εκατ. ευρώ, δεκαετούς διάρκειας, θα εκδοθεί από την «Ελληνικό ΑΕ», αφού καταβληθούν οι δύο πρώτες δόσεις στο ΤΑΙΠΕΔ. Επιπρόσθετα, προβλέπεται και η χορήγηση κεφαλαίου κίνησης ως το ποσό των 231 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ των παραπάνω εργασιών.
Οι τράπεζες θα πάρουν λογικά εξασφαλίσεις επί των κατοικιών και των εμπορικών χρήσεων που θα αναπτύξει η Ελληνικό ΑΕ.   

- ποσό ως 237 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη και λειτουργία ενός εμπορικού κέντρου (Mall) στη Λ. Βουλιαγμένης.
Το δάνειο, διάρκειας 4 ετών, με δυνατότητα 7ετούς παράτασης, θα εκδοθεί από εταιρεία ειδικού σκοπού, την οποία θα συστήσει η Lamda και θα αναλάβει να τρέξει το έργο. Στην νέα εταιρεία η Lamda προβλέπεται να βάλει κεφάλαια 133 εκατ. ευρώ μέσω αυξήσεων κεφαλαίου. Πέραν του ομολογιακού δανείου ως 237 εκατ. ευρώ, οι δύο τράπεζες θα χρηματοδοτήσουν και τον ΦΠΑ των σχετικών εργασιών, που εκτιμάται ότι θα φθάσει ως τα 53 εκατ. ευρώ.  Οι εξασφαλίσεις τους θα αφορούν στο υπό ανάπτυξη εμπορικό κέντρο.

- τέλος, ποσό ως 96 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει τις εργασίες ανάπτυξης και λειτουργίας εμπορικού κέντρου (Mall) στο χερσαίο χώρο της μαρίνας Αγ. Κοσμά, καθώς και τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ. Το δάνειο 4ετούς διάρκειας, με δυνατότητα 7ετούς παράτασης, θα εκδοθεί από εταιρία ειδικού σκοπού, ελεγχόμενη από τη Lamda Development. Πέραν της κάλυψης του ομολογιακούEurobank και Πειραιώς θα χορηγήσουν επιπλέον ποσό ως 19 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του ΦΠΑ.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης