Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκληρή «μάχη» NYSE και Nasdaq για την κορυφαία αγορά στις αρχικές δημόσιες εγγραφές (IPOs)

tags :
Σκληρή «μάχη» NYSE και Nasdaq για την κορυφαία αγορά στις αρχικές δημόσιες εγγραφές (IPOs)
Στο διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2019 το Nasdaq έχει συγκεντρώσει 32 δισ. δολάρια από αρχικές δημόσιες εγγραφές, έναντι 26 δισ. του NYSE
Μία διαφορετική μάχη διεξάγεται στη Wall Street και αφορά τα χρηματιστήρια New York Stock Exchange (NYSE) και Nasdaq τα οποία παλεύουν για την πρώτη θέση αναφορικά με το ποιο εκ των δύο θα βρεθεί στην κορυφή για τη «φιλοξενία» αρχικών δημόσιων εγγραφών (IPOs).
Βάσει των στοιχείων της εταιρείας Dealogic που αφορούν το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου 2019, το Nasdaq έχει πραγματοποιήσει 153 IPOs και έχει συγκεντρώσει το ποσό των 32 δισ. δολαρίων, ενώ το NYSE μόλις 46 και το ποσό των 26 δισ. δολαρίων.
Η τελευταία φορά που το Nasdaq κατέκτησε την κορυφαία θέση στη συγκεκριμένη δραστηριότητα ήταν το 2012, με τον επικεφαλής του Nelson Griggs να τονίζει ότι «παλεύουμε για κάθε αρχική δημόσια εγγραφή, είτε αφορά μία μεγάλη εταιρεία είτε αφορά μικρές».
Image
Το Nasdaq κατόρθωσε να εξασφαλίσει τις δύο από τις πέντε μεγαλύτερες (σ.σ.: από πλευρα΄ς εσόδων) αρχικές δημόσιες εγγραφές το 2019, αλλά έχασε αυτή της Uber, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη για το έτος, καθώς τα έσοδά της έφθασαν στα οκτώ δισ. δολάρια και πραγματοποιήθηκε από το NYSE.
Image
Την ίδια στιγμή το NYSE φροντίζει αντεπιτίθεται, καθώς προσπαθεί να προσεγγίσει εταιρείες βιοτεχνολογίας, οι οποίες προτιμούν το Nasdaq, με το δεύτερο να έχει συγκεντρώσει από IPOs βιοτεχνολογικών ομίλων το ποσό των 4,7 δις. δολαρίων, ενώ καμία εκ των εταιρειών του κλάδου δεν επέλεξε το NYSE.
Έτσι το NYSE ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε μείωση κατά 75% των προμηθειών από τα IPOs βιοτεχνολογικών εταιρειών με κύκλο εργασιών άνω των πέντε εκατ. δολαρίων και εφόσον η αποτίμησή τους ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης