Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χιλή: Παραμένει ο αναβρασμός – Για τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης ζημιάς προειδοποιεί ο πρόεδρος Pinera

tags :
Χιλή: Παραμένει ο αναβρασμός – Για τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης ζημιάς προειδοποιεί ο πρόεδρος Pinera
26 νεκροί και περισσότεροι από 13.500 οι τραυματίες των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων που κρατούν εδώ και 5 εβδομάδες
Παραμένει ο αναβρασμός στην Χιλή καθώς εξακολουθούν να καταγράφονται επεισόδια, εμπρησμοί και λεηλασίες την ώρα που ο πρόεδρος Sebastian Pinera προειδοποιεί για τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης ζημιάς.
Μάλιστα ο Pinera κάλεσε το Κογκρέσο να προωθήσει σχέδια νόμου για την αποκατάσταση της ασφάλειας με τη θέσπιση αυστηρότερων ποινών για λεηλασίες και φθορές δημόσιας περιουσίας και ιδιωτικών περιουσιών.
Πάντως, οι διαδηλώσεις που άρχισαν πριν από περίπου 40 ημέρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κοινωνικές ανισότητες και τις ανεπαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, παραμένουν.
Ο μέχρι στιγμής απολογισμός των διαδηλώσεων και των συγκρούσεων είναι τραγικός: 26 νεκροί και περισσότεροι από 13.500 τραυματίες.
«Η βία προκαλεί βλάβη που μπορεί να γίνει ανεπανόρθωτη για το σώμα και για την ψυχή της κοινωνίας μας» ανέφερε σε μήνυμα του προς τους πολίτες ο πρόεδρος Pinera.
Tο υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν 915 άτομα την περασμένη Τρίτη και ότι ο αριθμός των «σοβαρών συμβάντων» κατά τη διάρκεια της νύχτας διπλασιάστηκε σε σχέση με την προηγουμένη.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο η Walmart ανακοίνωσε χθες ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν 5.000 θέσεις στα υποκαταστήματά της στη Χιλή λόγω της κρίσης, την ώρα που ομάδες ατόμων λεηλάτησαν και προκάλεσαν καταστροφές σε μεγάλο ξενοδοχείο στην τουριστική πόλη Λα Σερένα, σπάζοντας παράθυρα, καταστρέφοντας πίνακες ζωγραφικής και μέρος της επίπλωσης.
Διαδηλωτές έβαλαν επίσης στο στόχαστρο εμπορικά κέντρα σε πλούσιες συνοικίες της πρωτεύουσας Σαντιάγο τις τελευταίες 48 ώρες.
Τα γεγονότα αυτά δείχνουν πως οι προσπάθειες του Pinera να βάλει ένα τέλος στις διαδηλώσεις έχουν αποδειχθεί ανεπαρκείς, παρά τις εξαγγελίες του περί αύξησης του κατώτερου μισθού και της κατώτερης σύνταξης αλλά και των επιδομάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης