Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Πως η τεχνολογία διευκολύνει στην υπηρεσία πάρκινγκ του αεροδρομίου

tags :
Πως η τεχνολογία διευκολύνει στην υπηρεσία πάρκινγκ του αεροδρομίου
Τα συστήματα καθοδήγησης στάθμευσης χρησιμοποιούν αισθητήρες με χρώματα για να καταγράψουν εάν ένας χώρος είναι ελεύθερος ή κατειλημμένος
Αναγνωρίζοντας πόσο μπορεί να ταλαιπωρηθούν στον χώρο στάθμευσης οι ταξιδιώτες καθώς ότι πρόκειται για μία σημαντική πηγή εσόδων, τα αεροδρόμια στις ΗΠΑ εισάγουν τεχνολογίες στάθμευσης για να κάνουν τις εγκαταστάσεις πιο φιλικές προς τον πελάτη και ασφαλέστερες.
Αυτές οι τεχνολογίες έχουν σχεδιαστεί για να κατευθύνουν τους επισκέπτες σε ανοικτούς χώρους στάθμευσης και σε τερματικούς σταθμούς το συντομότερο δυνατό.

Συστήματα καθοδήγησης στάθμευσης
Τα συστήματα καθοδήγησης στάθμευσης χρησιμοποιούν αισθητήρες με χρώματα για να καταγράψουν εάν ένας χώρος είναι ελεύθερος ή κατειλημμένος. Και μεταδίδουν αυτή την πληροφορία με μια σειρά από πολύ ορατά έγχρωμα φώτα.
Τα συστήματα καθοδήγησης χρησιμοποιούν επίσης τυπικά σήματα LED Matrix στις εισόδους των γκαράζ και σε κάθε πάτωμα που δείχνει πόσες θέσεις είναι διαθέσιμες.
Τα συστήματα καθοδήγησης στάθμευσης μπορούν να μειώσουν το χρόνο που χρειάζονται για να βρουν χώρο στάθμευσης σε απόσταση μέχρι και ½ ώρας σε ορισμένα γκαράζ. Πολλά γνωστά αεροδρόμια, έχουν εγκαταστήσει συστήματα καθοδήγησης στάθμευσης τα τελευταία χρόνια.

Πάρκινγκ χωρίς τριβή
Ο χώρος στάθμευσης χωρίς τριβή είναι η τελευταία τεχνολογική στρατηγική που θα εισαχθεί στη βιομηχανία αερολιμένων.
Συνδυάζει μια σειρά τεχνολογιών στάθμευσης που περιλαμβάνουν τεχνολογία αναγνώρισης πινακίδων (LPR), λογισμικό αναγνώρισης γραμμωτού κώδικα, τεχνολογία RFID, αναγνώστες ταινιών μαγνητών και τεχνολογία Bluetooth για να επιτρέπουν στους ταξιδιώτες να εισέλθουν και να βγουν από τα γκαράζ χωρίς να σταματήσουν για να πάρουν εισιτήριο κατά την είσοδο ή να είναι σε αναμονή για να πληρώσουν κατά την αναχώρησή τους.
Το σύστημα αναγνωρίζει το όχημα όταν εισέρχεται στην εγκατάσταση. Τα συστήματα στάθμευσης χωρίς τριβή μπορούν να είναι εξαιρετικά επωφελείς για τους ταξιδιώτες που βιάζονται να μην χάσουν το αεροπλάνο ή που επιστρέφουν και είναι βιαστικοί για να φτάσουν στο σπίτι τους. Πέρυσι, το Διεθνές Αεροδρόμιο του Σαν Ντιέγκο παρουσίασε την πιο προηγμένη σουίτα τεχνολογίας χωρίς τριβές στον κόσμο.

Κρατήσεις
Οι κρατήσεις είναι κοινές σε Ευρωπαϊκά και Καναδικά αεροδρόμια, αλλά τώρα προσελκύουν και τις Η.Π.Α. Μέσω αυτών των συστημάτων οι ταξιδιώτες κλείνουν online τη θέση στάθμευσης που βρίσκεται πλησιέστερα στον τερματικό σταθμό τους. Πληρώνουν για ένα συγκεκριμένο χώρο και όταν εισέρχονται στο γκαράζ κατευθύνονται σε αυτό το χώρο.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης