Άγριος καυγάς Τζήμερου - Πρωτούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής

Άγριος καυγάς Τζήμερου - Πρωτούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής
Όλα ξεκίνησαν με τη φραστική επίθεση του Θάνου Τζήμερου σε βάρος του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αττικής
Άγριος καυγάς με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς σημειώθηκε την Τετάρτη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, μεταξύ του Θάνου Τζήμερου και του Γιώργου Πρωτούλη.
Όλα ξεκίνησαν με τη φραστική επίθεση του Θάνου Τζήμερου σε βάρος του εκπροσώπου της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Αττικής κατά τη συζήτηση αιτήματος του Δήμου Αιγάλεω για παράταση ωραρίου εμπορικών καταστημάτων.
Ο κ. Τζήμερος, επικεφαλής της "Δημιουργία Ξανά" χαρακτήρισε τον κ. Πρωτούλη  «σταλινοφασίστα»,  «άνεργο που υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων» και κ«εκπρόσωπο κόμματος που θέλει να φέρει στην Ελλάδα τη δικτατορία και τον εμφύλιο»,με αφορμή τη αντίθεσή του κ. Πρωτούλη στο αίτημα του Δήμου Αιγάλεω.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Θάνος Τζήμερος καταφέρεται κατά του ΚΚΕ με ανάλογες εκφράσεις.
Οργισμένη ήταν η αντίδραση του κ. Πρωτούλη, ο οποίος χαρακτήρισε «ξεφτίλα», «επαγγελματία ρουφιάνο» και «Ναζί με κοστούμι» τον κ. Τζήμερο.
Στη συνέχεια, κινήθηκε φωνάζοντας προς το μέρος του κ. Τζήμερου, έσπρωξε το φλιτζάνι με τον καφέ, ο οποίος χύθηκε στο κουστούμι του.

Image

Έξαλλος ο Θάνος Τζήμερος κάλεσε την αστυνομία και ζήτησε την αυτόφωρη σύλληψη του κ. Πρωτούλη.
Να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που αστυνομικοί εισέρχονται στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής προκειμένου να προβούν σε σύλληψη.
Τελικά οι αστυνομικοί έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Σε αυτήν την κρίσιμη χρονική συγκυρία για την Αττική, προτεραιότητα έχει η επίλυση των προβλημάτων που επιβαρύνουν την καθημερινότητα των κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Για να υπηρετήσουμε το στόχο αυτό , χρειάζονται συνθέσεις και συνεργασίες και υπέρβαση των κομματικών ορίων. Αλλά πάνω από όλα χρειάζεται σεβασμός στους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Στη λειτουργία της Περιφέρειας Αττικής δεν έχουν θέση η βία και οι τραμπουκισμοί. Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτούς που προκάλεσαν το χθεσινό επεισόδιο και τις απαράδεκτες ύβρεις που εκτοξεύτηκαν μεταξύ των επικεφαλής δυο παρατάξεων, που συμμετέχουν στο περιφερειακό μας συμβούλιο. Ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη αποτελεί βασικό συστατικό της δημοκρατίας. Δεν θα επιτρέψουμε να επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά που μας προσβάλλουν όλους».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS