Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια κέρδη για τον χρυσό με τα «βλέμματα» σε Κίνα και ΗΠΑ - Στο +0,13% και τα 1.462,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ήπια κέρδη για τον χρυσό με τα «βλέμματα» σε Κίνα και ΗΠΑ - Στο +0,13% και τα 1.462,65 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις εξελίξεις γύρω από τις συνομιλίες Ουάσιγκτον και Πεκίνου
Ήπια κέρδη καταγράφει σήμερα Πέμπτη (28/1) ο χρυσός, μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών, καθώς οι νέα κλιμάκωση των εντάσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίν έχει προκαλέσει ανησυχία στους επενδυτές για το μέλλον της εμπορικής συμφωνίας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου για τον χρυσό παραδόσεως Δεκεμβρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,13% στα 1.462,65 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,07% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,46 γεν.
Χθες (27/11) ο Αμερικανός πρόεδρος επικύρωσε τα δύο νομοσχέδια που ενέκρινε το Κογκρέσο υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει άμεσα τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Πεκίνο και Ουάσιγκτον για το εμπόριο.
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας κατέστησε σαφές ότι θα προχωρήσει στη λήψη «αυστηρών αντίμετρων» σε περίπτωση που οι ΗΠΑ συνεχίσουν να αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ, προσθέτοντας ότι τα δύο νομοσχέδια που επικύρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος αποτελούν κατάφωρη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας.
«Καλούμε τις ΗΠΑ να μην συνεχίσουν την λανθασμένη πορεία, αλλιώς η Κίνα θα λάβει αντίμετρα, και οι ΗΠΑ θα υποστούν όλες τις συνέπειες», ανέφερε η ανακοίνωση του κινεζικού Υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τον αναλυτής της AxiTrader, Stephen Innes, η παραπάνω εξέλιξη δε θα προκαλέσει πλήγμα στην πρώτη φάση της εμπορικής συμφωνίας, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «αποτελεί μία έντονη υπενθύμιση ότι με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι τριβές ΗΠΑ και Κίνας θα αποτελούν πάντα ένα αγκάθι για τις αγορές».
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της εβδομάδας ο Donald Trump είχε δηλώσει ότι η πρώτη φάση της συμφωνίας βρίσκεται στα «τελευταία στάδια», καθώς οι διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών παραμένουν σε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης