Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ελληνική Λύση: Στρουθοκαμηλισμός του υπ. Εξωτερικών απέναντι στη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης

Ελληνική Λύση: Στρουθοκαμηλισμός του υπ. Εξωτερικών απέναντι στη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης
«Η Ελλάδα απαντά πάντα στις προκλήσεις "δια φαιδρών δηλώσεων"» αναφέρει η Ελληνική Λύση
Για στρουθοκαμηλισμό απέναντι στη συμφωνία Τουρκίας - Λιβύης που παραβιάζει την ελληνική ΑΟΖ κατηγορεί η Ελληνική Λύση το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Με όλο το σεβασμό προς την κυβέρνηση, φαιδρότητα είναι όταν δεν αντιλαμβάνεται ότι η Τουρκία ό,τι λέει το κάνει και πάντα έχει σχέδια "μιλιταριστικά"!
Απλά η Ελλάδα απαντά πάντα στις προκλήσεις "δια φαιδρών δηλώσεων"!» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, είχε δηλώσει μετά τη συνάντηση με τον Ολλανδό ομόλογο του «Νομίζω τελείως αδόκιμη, για να μην πω εκτός κάθε λογικής, απόπειρα να υπάρξει συζήτηση -υποθέτουμε, δεν το ξέρουμε, παρότι ο Λίβυος υπουργός Εξωτερικών όταν τον συνάντησα στη Νέα Υόρκη δεν αρνήθηκε ότι υπήρχαν τουρκικές προτάσεις προς αυτή την κατεύθυνση- να υπάρξει καθορισμός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.
Θα πρέπει να σας πω ότι μια τέτοια προσπάθεια είναι παντελώς αγεωγράφητη, διότι αγνοεί βεβαίως κάτι το οποίο ο καθένας νομίζω μπορεί να διαπιστώσει, ότι ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχει ο μεγάλος γεωγραφικός όγκος της Κρήτης.
Κατά συνέπεια, λοιπόν, νομίζω ότι μια τέτοια προσπάθεια είναι στα όρια της φαιδρότητας και θα ήθελα να σας πω ότι όσον αφορά τη Λιβύη, η χώρα είναι έτοιμη να αποστείλει Πρέσβη στη Λιβύη όταν οι συνθήκες επιτρέψουν την παραμονή του εκεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης