Τελευταία Νέα
Διεθνή

IKEA: Αλλάζει το επιχειρηματικό της προφίλ επενδύοντας 200 εκατ. ευρώ ως το 2030

tags :
IKEA: Αλλάζει το επιχειρηματικό της προφίλ επενδύοντας 200 εκατ. ευρώ ως το 2030
Θα επενδύσει σε προγράμματα απομάκρυνσης και αποθήκευσης άνθρακα μέσω της αναδάσωσης και της υπεύθυνης διαχείρισης των δασών και στη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας στην αλυσίδα εφοδιασμού της
Ο όμιλος Ikea έχει δηλώσει ότι θα επενδύσει 200 εκατ. ευρώ (220 εκατομμύρια δολάρια) για να επιταχύνει τη μετάβασή του σε επιχείρηση «θετική για το κλίμα».
Σε ανακοίνωσή του χθες 27/11, ο όμιλος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναπτύσσει και προμηθεύει την γκάμα προϊόντων της Ikea, δήλωσε ότι τα χρήματα θα επικεντρωθούν σε δύο τομείς: επενδύσεις σε προγράμματα που αποβλέπουν «στην απομάκρυνση και αποθήκευση άνθρακα μέσω της αναδάσωσης και της υπεύθυνης διαχείρισης των δασών» και στη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας στην αλυσίδα εφοδιασμού της.
«Η φιλοδοξία μας είναι να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου σε απόλυτες τιμές μέχρι το 2030 από ό, τι εκπέμπει ολόκληρη η αλυσίδα αξίας της Ikea, ενώ παράλληλα θα αυξάνουμε την επιχειρηματικότητα της Ikea», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Inter Ikea, Torbjörn Lööf.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης