Τελευταία Νέα
Speculator

«Βλέπει» τζίρο 600 εκατ. ευρώ το 2020 η Quest

«Βλέπει» τζίρο 600 εκατ. ευρώ το 2020 η Quest
Καθαρά κέρδη περίπου 20 εκατ. ευρώ αναμένονται στη χρήση 2019 ενώ ο καθαρός δανεισμός θα περιοριστεί στα 10 εκατ. ευρώ
Επιτυγχάνει τους στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει η διοίκηση της Quest Συμμετοχών και παραμένει επικεντρωμένη στη δημιουργία ανάπτυξης με διατήρηση της απόδοσης για τους μετόχους στο 20%.
Όπως ανέφερε η διοίκηση κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την ενημέρωση των αναλυτών, οι στόχοι για πωλήσεις και κέρδη θα επιτευχθούν στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης και συγκεκριμένα ο τζίρος θα ξεπεράσει τα 550 εκατ. ευρώ, τα EBITDA θα είναι στα 50 εκατ. ευρώ, και τα καθαρά κέρδη περίπου στα 20 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση σημείωσε πως η εκτίμηση για την καθαρή κερδοφορία είναι με φορολογικό συντελεστή 28%, κάτι που σημαίνει πως αν η κυβέρνηση περάσει το νόμο για μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 24% θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας.
Για το σύνολο του 2019 περιμένει καθαρό δανεισμό 10 εκατ. ευρώ από 14 εκατ. ευρώ που ήταν στο εννεάμηνο.
Η διοίκηση της εισηγμένης συνεχίζει τις προσπάθειες για ανάπτυξη και βελτίωση της κερδοφορίας και αναμένει πως ο στόχος για πωλήσεις 600 εκατ. ευρώ θα επιτευχθεί το 2020.
Ο στόχος για αποδοτικότητα ιδίων κεφαλαίων 20% που είχε θέσει είναι πολύ κοντά στο να επιτευχθεί.
Επιπλέον η διοίκηση ανέφερε πως δεν σκοπεύει να αλλάξει τη μερισματική της πολιτική και θα συνεχίσει να επανεπενδύει το 80% των κερδών, διανέμοντας στους μετόχους το υπόλοιπο 20%.  
Για τον κλάδο προϊόντων πληροφορικής περιμένει το 2019 διψήφια ανάπτυξη στις πωλήσεις και υψηλότερα κέρδη προ φόρων έναντι του 2018.
Για τον κλάδο «υπηρεσίες πληροφορικής» περιμένει να συνεχιστεί η καλή πορεία του εννεαμήνου τόσο σε πωλήσεις όσο και σε κέρδη προ φόρων.
Για την ACS Courier περιμένει αύξηση πωλήσεων και κερδών προ φόρων αλλά με ηπιότερο ρυθμό από αυτόν του εννεαμήνου που ήταν στο +22,1%.
Για την Cardlink ανέφερε πως οι πωλήσεις μειώθηκαν 20,5% στο εννεάμηνο και τα κέρδη προ φόρων 36% αλλά επηρεάστηκαν από τις εκπτώσεις τζίρου προς τις τράπεζες, τον περιορισμό των πωλήσεων εξοπλισμού και την ωρίμανση της αγοράς.
Ωστόσο για το σύνολο του έτους και επειδή οι εκπτώσεις πέρασαν φέτος στα τρία πρώτα τρίμηνα, ενώ πέρυσι είχαν περάσει στο τέταρτο τρίμηνο, περιμένει ότι οι πωλήσεις θα σταθεροποιηθούν στα επίπεδα του 2018 και τα κέρδη προ φόρων θα διαμορφωθούν στο 15% των πωλήσεων.
Για την Cardlink η διοίκηση ανέφερε επίσης πως μετά από τρία συνεχόμενα έτη ανάπτυξης η αγορά έχει ωριμάσει και περιμένει βελτίωση από το 2021.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης