Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεωργιάδης για Ρεγγίνα Βάρτζελη: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ως πρόσωπο για την ανασυγκρότηση του, το κατεξοχήν μνημονιακό πρόσωπο της χώρας

Γεωργιάδης για Ρεγγίνα Βάρτζελη: Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ως πρόσωπο για την ανασυγκρότηση του, το κατεξοχήν μνημονιακό πρόσωπο της χώρας
Αφού τελικά ήθελαν να γίνουν όλοι ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν πήγαιναν να γραφτούν σε αυτό, να γλίτωνε η χώρα διερωτήθηκε ο κ.Γεωργιάδης
Δριμεία επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την τοποθέτηση της Ρετζίνας Βάρτζελη, της άλλοτε στενής συνεργάτιδας του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην Κεντρική Επιτροπή Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την Επιτροπή.
«Η συμμαχία Γκλέτσου – ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα γεγονός που αλλάζει τα πολιτικά δεδομένα, χωρίς αμφιβολία.
Η «Τελεία» το κόμμα του είχε πολύ δυνατή εμφάνιση στις εκλογές…
Όσον αφορά στην κα. Ρεγγίνα Βάρτζελη, εγώ έχω ένα μεγάλο μειονέκτημα, να έχω πολύ καλή μνήμη.
Την περίοδο του 1ου μνημονίου, την περίοδο '10-'11, όταν ήταν πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου, εμείς οι βουλευτές τότε, ειδικά όσοι είχαμε ψηφίσει υπέρ του μνημονίου, δεν μπορούσαμε να φτάσουμε στη Βουλή.
Ήταν απ’ έξω αγανακτισμένοι, γινόντουσαν φασαρίες, πήγαιναν να μπουκάρουν στη Βουλή, έστηναν κρεμάλες, ήταν εκεί ένα τραπέζι που ήταν ο κ. Τσακαλώτος, ο κ. Κατρούγκαλος, πήγαινε εκεί ανά δύο μέρες ο κ. Τσίπρας.
Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που ήταν απ’ έξω από τη Βουλή, εξύβριζαν την τότε κυβέρνηση.
Ποια φυσικά πρόσωπα δηλαδή;
Τους μισούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είναι τώρα.
Όμως κεντρικό πρόσωπο ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, διευθύντρια του γραφείου του, το δεξί του χέρι, η σιδηρά κυρία του ΠΑΣΟΚ τότε, ήταν η Ρεγγίνα Βάρτζελη.
Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τότε που διεγράφησαν γιατί δεν ψήφισαν το μνημόνιο και αποθεώθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα, τους διέγραψε η Βάρτζελη.
Δηλαδή, τώρα έρχεται το κόμμα που εκπροσωπεί αυτούς που έβριζαν τη Βουλή και τον Παπανδρέου και το πρώτο μνημόνιο και τους τοκογλύφους και το ΔΝΤ και βάζει ως πρόσωπο για την ανασυγκρότησή του το κατεξοχήν μνημονιακό πρόσωπο της χώρας.
Δεν πιστεύω να έχει υπάρξει τέτοιου μεγέθους ομαδική πολιτική εξαπάτηση στην ανθρώπινη ιστορία.
Πιστεύω ότι ο Τσίπρας φέρει ιστορική ευθύνη, είναι το άγος που θα τον ακολουθεί μέχρι να πεθάνει.
Το πρόβλημα είναι ότι τρελαίνοντας τον κόσμο τότε με το αντιμνημόνιο και διχάζοντας την Ελλάδα, μπλόκαραν τις μεταρρυθμίσεις, χάσαμε χρόνο, οι άλλες χώρες μας ξεπέρασαν και όλα αυτά γιατί;
Αφού τελικά ήθελαν να γίνουν όλοι ΠΑΣΟΚ.
Γιατί δεν πήγαιναν να γραφτούν στο ΠΑΣΟΚ από τότε να γλίτωνε η χώρα» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο Alpha ο κ.Γεωργιάδης.

Έχουν γίνει όλες οι πρόδρομες κινήσεις για να ξεκινήσει το Ελληνικό

Ερωτηθείς για το πότε θα αρχίσει το έργο στο Ελληνικό, ο κ.Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «έχουν εκδοθεί όλες οι κοινές υπουργικές αποφάσεις για τη χωροθέτηση του χώρου, για τους κοινόχρηστους χώρους και ολοκληρώνεται η ΑΜΚ της Alpha».
«Άρα όλες οι πρόδρομες κινήσεις για να ξεκινήσει το έργο έχουν γίνει, μένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες.
Ποιες είναι αυτές;
Αυτές τις προβλέπει η ίδια η σύμβαση.
Περιμένουμε την απόφαση της ανεξάρτητης επιτροπής που διενεργεί τον διαγωνισμό.
Δεν μπορεί να παρέμβει κανείς, έτσι είναι η διαδικασία και αυτό λέει ο νόμος.
Δεν επικοινωνώ εγώ με την επιτροπή, δεν μπορώ να ασκήσω πίεση γιατί αυτό θα ήταν κάποιου είδους παρέμβαση στον διαγωνισμό.
Όλοι γνωρίζουν στη χώρα το επείγον του πράγματος.
Όταν αποφασίσει η επιτροπή και ανακοινώσει το αποτέλεσμα, αφού έχουμε δηλαδή πλειοδότηση στη διαδικασία του καζίνο…
Έχουν κατατεθεί δύο προσφορές από τις 4 Οκτωβρίου, έχει κλείσει η διαδικασίες και θα είναι μία από τις δύο.
Η επιτροπή είναι ανεξάρτητη και ασχολείται μόνο με αυτό το θέμα.
Ως εκ τούτου, αφού εκδοθεί αυτό, θα έχουμε την έκδοση μιας υπουργικής απόφασης από τον κ. Σταϊκούρα, την τελευταία που εκκρεμεί για τη διανομή.
Τι είναι η διανομή;
Είναι τι θα πάρει μετά από 99 χρόνια της σύμβασης παραχώρησης, τι μένει στην εταιρεία και τι μένει στο δημόσιο.
Μετά η σύμβαση θα περάσει από τη Βουλή για να γίνει νόμος και η εταιρεία στη συνέχεια θα πρέπει να δώσει προκαταβολή» υποστήριξε ο κ.Γεωργιάδης.
Σε ερώτηση για το αν είναι ευχαριστημένος με τις επενδύσεις που έχει φέρει ο κ.Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση είναι ευχαριστημένη.
«Για τους 4 μήνες που κυβερνούμε είμαστε ευχαριστημένοι.
Φέραμε την Black Rock που αγόρασε 7 ξενοδοχεία και 400 εκατ. ευρώ.
Φέραμε τη λύση στην EBZ με ιδιώτη επενδυτή, φέραμε τη λύση στην εξυγίανση των ναυπηγείων Σύρου, ξεκινήσαμε ξανά την Hellenic Steel, προχωρήσαμε στην εξυγίανση της Creta Farms, προχωρήσαμε το Ελληνικό, σε δύο εβδομάδες μπαίνουν οι μπουλντόζες στην Κασσιόπη» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης