Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νευρικότητα στις ευρωαγορές, στο -0,44% ο EuroStoxx 600 - Ανησυχούν οι επενδυτές για το εμπόριο

Νευρικότητα στις ευρωαγορές, στο -0,44% ο EuroStoxx 600 - Ανησυχούν οι επενδυτές για το εμπόριο
Ο γερμανικός DAX υποχώρησε οριακά κατά -0,07%
Νευρικότητα επικράτησε στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, καθώς επέστρεψε η ανησυχία για τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας, λόγω Χονγκ Κονγκ.
O πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε -0,44% στις 407,43 μονάδες, ωστόσο εμφάνισε την καλύτερη εβδομαδιαία απόδοση σε διάστημα τριών εβδομάδων. 
Image

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX υποχώρησε -0,07% στις 13.236 μονάδες.
Image
Ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωσε πτώση -0,95% στις 7.345 μονάδες.
Image
Στο Παρίσι ο CAC 40 εμφάνισε οριακή πτώση -0,13% στις 5.905 μονάδες.
Image
Στις 23.259 μονάδες «έκλεισε» ο FTSE MIB με πτώση 0,36%.
Image
Στη Μαδρίτη ο IBEX 35 είχε οριακή μεταβολή -0,07% στις 9.352 μονάδες.
Image
Στο μέτωπο της διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας, με αυστηρά αντίμετρα προειδοποίησε χθες το Πεκίνο ως απάντηση στην επικύρωση από τον πρόεδρο Donald Trump των δύο νομοσχεδίων που τάσσονται υπέρ των διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ, γεγονός που εκτιμάται πως είναι πολύ πιθανό να δημιουργήσει νέα δεδομένα και στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις των δύο χωρών για τον εμπορικό πόλεμο.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας διεμήνυσε σήμερα ότι η κινεζική κυβέρνηση θα προχωρήσει στη λήψη «αυστηρών αντιμέτρων» σε περίπτωση που οι ΗΠΑ συνεχίσουν να αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της κινεζικής διπλωματίας, τα δύο νομοσχέδια που επικύρωσε χθες Τετάρτη 27/11 ο Trump αποτελούν κατάφωρη επέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας, που πάντως είναι ούτως ή άλλως «καταδικασμένη να αποτύχει».
Το Πεκίνο ξεκαθάρισε ακόμη ότι οι ΗΠΑ θα υποστούν τις συνέπειες των κινεζικών αντιμέτρων εάν συνεχίσουν να «ενεργούν αυθαίρετα» όσον αφορά το Χονγκ Κονγκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης