Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Johnson στον Trump: Μην ανακατευτείς στις βρετανικές εκλογές

Μήνυμα Johnson στον Trump: Μην ανακατευτείς στις βρετανικές εκλογές
Ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύθηκε για Brexit στις 31 Ιανουαρίου του 2020, εάν οι Συντηρητικοί έχουν επαρκή πλειοψηφία μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου του 2019
Μήνυμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump να μείνει μακριά από τις βρετανικές εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου, έστειλε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Boris Johnson.
Ο Johnson δήλωσε ότι θα προτιμούσε ο Donald Trump να μην παρέμβει στη βρετανική προεκλογική εκστρατεία όταν θα βρεθεί στο Λονδίνο την ερχόμενη εβδομάδα για την σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.
«Αυτό που κάνουμε κατά παράδοσιν ως αγαπημένοι φίλοι και σύμμαχοι, αυτό που κάνουμε κατά παράδοσιν, είναι να μην αναμιγνυόμαστε ο ένας στις εκλογές του άλλου», δήλωσε ο Johnson, το Συντηρητικό Κόμμα του οποίου έχει μεγάλο προβάδισμα έναντι του Εργατικού Κόμματος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.
Όμως ο αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη αναμιχθεί στην βρετανική προεκλογική εκστρατεία έχοντας δηλώσει ότι ο Jeremy Corbyn του Εργατικού Κόμματος θα ήταν «πολύ κακός» για τη Βρετανία και ότι ο Johnson θα πρέπει να κάνει συμφωνία με τον Nigel Farage του Κόμματος Brexit και πολύ προσφιλούς προσώπου στον αμερικανό πρόεδρο.
Αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Donald Trump θα συγκρατηθεί κατά την επίσκεψή του στο Λονδίνο, η ανησυχία του Boris Johnson είναι εύλογη, δεδομένης της εξαιρετικά χαμηλής δημοτικότητας του αμερικανού προέδρου στην Βρετανία, όπου περισσότερο από το ένα τρίτο των πολιτών έχουν αρνητική γνώμη για το πρόσωπό του.

«Brexit το αργότερο στις 31 Ιανουαρίου 2020»

Για Brexit το αργότερο στις 31 Ιανουαρίου του 2020 δεσμεύτηκε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Boris Johnson, σε περίπτωση που οι Συντηρητικοί μετά τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου αποκτήσουν την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου.
«Εάν έχουμε επαρκή πλειοψηφία, το αργότερο στις 31 Ιανουαρίου θα αποχωρήσουμε» δήλωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο LBC.
Παράλληλα, διαμήνυσε για ακόμα μία φορά ότι δεν βλέπει τον λόγο η Βρετανία να ζητήσει παράταση της μεταβατικής περιόδου για το Brexit μετά το τέλος του 2020.
Ερωτηθείς εάν θα προτιμούσε να είναι πρωθυπουργός ή να αφήσει τη Βρετανία να αποχωρήσει από την ΕΕ, ο Johnson απάντησε «θα προτιμούσα να μας οδηγήσω εκτός της ΕΕ.
Αυτό μπορώ να σας πω».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης