Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το γ΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γαλλία: Κατά 0,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας το γ΄ τρίμηνο 2019 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους το ΑΕΠ της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 1,4%
Σταθερό ρυθμό ανάπτυξης διατήρησε η οικονομία της Γαλλίας για το τρίτο τρίμηνο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (29/11) στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, τα οποία επιβεβαίωσαν τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί τον περασμένο μήνα.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 0,3% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019, έναντι ανόδου επίσης 0,3% προηγουμένως, εν μέσω αύξησης στις καταναλωτικές κα τις κυβερνητικές δαπάνες.
Αντίθετα, οριακή πτώση σημειώθηκε στις εξαγωγές της χώρας, και συγκεκριμένα στο -0,1% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ενώ οι εισαγωγές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +0,7%.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ της Γαλλίας αυξήθηκε κατά 1,4% σημειώνοντας επιτάχυνση σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις στο 1,3%.
Παράλληλα, σε ξεχωριστά στοιχεία που δημοσίευσε η Insee, ο ετήσιος πληθωρισμός για τον Νοέμβριο του 2019 διαμορφώθηκε στο 1%, έναντι ετήσιας αύξησης 0,8% τον Οκτώβριο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Οι τιμές καταναλωτή στον τομέα των τροφίμων κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +2,1% ενώ η αντίστοιχη άνοδος για τις τιμές στον κλάδο υπηρεσιών διαμορφώθηκε στο +1,3%.
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του 0,1% ενώ τον Οκτώβριο του 2019 δεν υπήρξε κάποια μεταβολή.
Όσον αφορά τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, ο οποίος παρακολουθείται προσεκτικά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο 1,2%, ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα καταγράφηκε οριακή αύξηση 0,1%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης