Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ιράν: Υπάρχουν ακόμα ελπίδες για την πυρηνική συμφωνία - Η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της

ΥΠΕΞ Ιράν: Υπάρχουν ακόμα ελπίδες για την πυρηνική συμφωνία - Η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Ιράν απέρριψε το ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της πυρηνικής συμφωνίας
Τη θέση ότι υπάρχουν ακόμα ελπίδες για τη διάσωση της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν με τη Δύση διατύπωσε σήμερα (29/11) ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Abbas Araghchi, καλώντας παράλληλα τις χώρες της Ευρώπης που συμμετέχουν σε αυτή να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους.
Ειδικότερα, μιλώντας στην ολλανδική εφημερίδα NCR, ο κ. Araghchi τόνισε ότι «υπάρχει ακόμα ελπίδα για τη διάσωση του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δε θα υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.
Παράλληλα, ο Ιρανός αξιωματούχος επεσήμανε ότι «προκειμένου να διασωθεί η συμφωνία, οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους και να διατηρήσουν όσα έχουν συμφωνηθεί από τη δική τους πλευρά».
«Η οικονομία της χώρας υποφέρει λόγω των κυρώσεων», ανέφερε ο κ. Araghchi, για να προσθέσει ότι «ένα από τα μαθήματα που μάθαμε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας είναι ότι όσο περισσότερο δεσμευμένοι ήμασταν απέναντι στη συμφωνία, τόσο περισσότερες κυρώσεων επιβλήθηκαν σε βάρος μας».
Χθες (28/11) ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Abbas Mousavi, χαρακτήρισε ως «ανεύθυνα και μη εποικοδομητικά» τα σχόλια του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών, Jean-Yves Le Drian, ότι θα μπορούσε να υπάρξει νέα επιβολή κυρώσεων από τον ΟΗΕ σε βάρος του Ιράν, για το πυρηνικό πρόγραμμα.
«Τα σχόλια του υπουργού Le Drian για τη συμφωνία του 2015 υπονόμευσαν την αποτελεσματικότητα των πολιτικών πρωτοβουλιών για την εξασφάλιση της πλήρους εφαρμογής του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης από όλες τις πλευρές», τόνισε ο κ. Mousavi.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης