Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ινδία: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της Ινδίας το γ' 3μηνο 2019 - Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2013

Ινδία: Επιβραδύνθηκε η ανάπτυξη της Ινδίας το γ' 3μηνο 2019 - Στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2013
Η κυβέρνηση Modi έλαβε διάφορα μέτρα για να δώσει ώθηση στις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών φόρων τον Σεπτέμβριο 2019 και την εφαρμογή ενός προγράμματος στήριξης ύψους 20 δισεκ. δολαρίων
Επιβραδύνθηκε στο 4,5% η ανάπτυξη της ινδικής οικονομίας το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.
Ηταν ο πιο αδύναμος ρυθμός των τελευταίων έξι ετών και περισσότερο, καθώς η καταναλωτική ζήτηση και οι ιδιωτικές επενδύσεις των ιδιωτών αποδυναμώθηκαν ενώ η παγκόσμια επιβράδυνση έδωσε πλήγμα στις εξαγωγές, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNBC.
Οι οικονομολόγοι ανέμεναν ότι η ανάπτυξη θα τρέξει με 4,7% από 5% στο προηγούμενο τρίμηνο.




Η κυβέρνηση του Narendra Modi έχει λάβει διάφορα μέτρα για να δώσει ώθηση στις επενδύσεις και την οικονομική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένων των περικοπών φόρων τον Σεπτέμβριο 2019 και την εφαρμογή ενός προγράμματος στήριξης ύψους 20 δισεκ. δολαρίων. 
Αναλυτές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση είναι πλέον πιο πρόθυμη να προωθήσει τους δημοσιονομικούς μοχλούς για να στηρίξει την ανάπτυξη, αναμένοντας το δημοσιονομικό έλλειμμα να φθάσει στο 3,7% του ΑΕΠ το (οικονομικό έτος 2020), σε σύγκριση με τον στόχο του προϋπολογισμού στο 3,3%.
Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα μείωσε τα επιτόκια πέντε φορές φέτος.
Ωστόσο, κάποιες έρευνες δείχνουν ότι η επιχειρηματική εμπιστοσύνη βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων χρόνων.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης