Πολιτική

Πλακιωτάκης (υπ. Ναυτιλίας): "Παράνομη εισβολή" η αύξηση κατά 200% των μεταναστευτικών ροών στην Ελλάδα

Πλακιωτάκης (υπ. Ναυτιλίας):
Η Κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για το μεταναστευτικό
Για "παράνομη εισβολή" στη Ελλάδα έκανε λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αναφερόμενος στις αυξημένες κατά 200% μεταναστευτικές ροές το τελευταίο διάστημα από την Τουρκία.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τα θαλάσσια σύνορα, τόνισε ότι η Ελλάδα αντιδρά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα.
Όπως είπε ο Γιάννης Πλακιωτάκης, η Τουρκία ήταν και παραμένει απομονωμένη και συνεχίζει την συνηθισμένη της τακτική της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου. Σε ότι αφορά τη συγκεκριμένη συμφωνία, η ελληνική πλευρά δεν έχει ακόμη ακριβή γνώση του περιεχομένου της και γι’ αυτό έχει επιδώσει τελεσίγραφο στον πρέσβη της Λιβύης στην Αθήνα.
Υποστήριξε ακόμη, ότι η Τουρκία συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Μεταναστευτικό για την επίτευξη των δικών της γεωπολιτικών στρατηγικών, αλλά σε αυτό έχει ευθύνη και η ΕΕ που ανέχεται αυτή την τακτική της Άγκυρας.
"Η Κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για το μεταναστευτικό" τόνισε και επεσήμανε την ενίσχυση των περιπολιών, την αποσυμφόρηση των νησιών και την ανάγκη  δημιουργίας κλειστών κέντρων κράτησης για τους μετανάστες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης