Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Πακέτο μέτρων 92 δισεκ. δολαρίων για την τόνωση της ανάπτυξης

Ιαπωνία: Πακέτο μέτρων 92 δισεκ. δολαρίων για την τόνωση της ανάπτυξης
Η Ιαπωνία αναμένεται να εκδώσει περισσότερα ομόλογα για τη χρηματοδότηση δημοσίων έργων
Η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει ένα πακέτο μέτρων μεγάλης κλίμακας με δημοσιονομικές δαπάνες που ξεπερνούν τα 92 δισεκατομμύρια δολάρια, ανέφερε η εφημερίδα Nikkei, καθώς η μειωμένη παγκόσμια ζήτηση και ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας «ναρκοθετούν» την εύθραυστη ανάκαμψη της χώρας.
Η Ιαπωνία αναμένεται να εκδώσει περισσότερα ομόλογα για τη χρηματοδότηση δημοσίων έργων έως 4 τρισεκατομμύρια γιεν (36,82 δισεκατομμύρια δολάρια) και θα αντισταθμίσει τα ελλείμματα των φορολογικών εσόδων καθώς οι επιχειρήσεις αισθάνονται την πίεση από τις εμπορικές εντάσεις, ανέφερε η εφημερίδα το Σάββατο (30/11).
Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Shinzo Abe θα οριστικοποιήσει το πακέτο στις αρχές της επόμενης εβδομάδας μετά από διαβουλεύσεις με τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, ανέφερε η Nikkei, χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της.
Οι αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών της Ιαπωνίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για σχόλια, επισημαίνει το Reuters.
Οι κυβερνητικοί βουλευτές πιέζουν την κυβέρνηση να υιοθετήσει ένα μεγάλο πακέτο δαπανών, αυξάνοντας την πιθανότητα  η δημοσιονομική πολιτική να διαδραματίσει μεγαλύτερο ρόλο στην υποστήριξη της ανάπτυξης παρά τον κίνδυνο επιβάρυνσης του δημοσίου χρέους.
Οι δημοσιονομικές δαπάνες στο πακέτο θα υπερβούν πιθανώς τα 10 τρισεκατομμύρια γιεν, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την τρέχον οικονομικό έτος που λήγει τον Μάρτιο και τον ετήσιο προϋπολογισμό του 2020.
Αυτό θα αντιστοιχεί κατά προσέγγιση σε ένα πακέτο δαπανών ύψους 13,5 τρισεκατομμυρίων γιέν συνολικά από το 2016 και το δημοψήφισμα στη Βρετανία για το Brexit, που έπληξε τις αγορές και αύξησε την αβεβαιότητα σχετικά με την εξαρτώμενη από τις εξαγωγές οικονομία της Ιαπωνίας.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης