Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση της Kramp - Karrenbauer στο SPD: Μην εγκαταλείψετε τον κυβερνητικό συνασπισμό

tags :
Έκκληση της Kramp - Karrenbauer στο SPD: Μην εγκαταλείψετε τον κυβερνητικό συνασπισμό
«Νομίζω ότι είναι καλό πως το SPD αποφάσισε για την ηγεσία του», δήλωσε η Kramp-Karrenbauer
Διαλλακτικότερη άλλων κορυφαίων στελεχών του CDU εμφανίζεται η επικεφαλής του κόμματος και υπουργός Άμυνας της Γερμανίας  Annegret Kramp-Karrenbauer, στο ενδεχόμενο διαπραγμάτευσης με το SPD, μετά την εκλογή νέας ηγεσίας των Σοσιαλδημοκρατών.
«Νομίζω ότι είναι καλό πως το SPD αποφάσισε για την ηγεσία του», δήλωσε η Kramp-Karrenbauer, η οποία ως επικεφαλής του CDU ελπίζει να διαδεχθεί τη Merkel στην  καγκελαρία.
«Ανοίγει ο δρόμος (για το SPD) να επανέλθει στα κυβερνητικά καθήκοντα. Για το CDU είναι απολύτως σαφές: Σταθείτε δίπλα σε αυτόν το συνασπισμό. Στεκόμαστε δίπλα στον συνασπισμό αυτό με βάση τις διαπραγματεύσεις».
Η Kramp-Karrenbauer δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά θέματα που απαιτούν επειγόντως προσοχή στο πλαίσιο της συμφωνίας συνασπισμού, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας διαμεσολάβησης για τη δέσμη μέτρων, που αφορούν στην κλιματική αλλαγή και της οριστικοποίησης ενός νόμου, που θα προβλέπει την αποδέσμευση από σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα, μεταδίδει το Reuters.
Υπενθυμίζεται, πως στην ηγεσία του SPD εξελέγησαν το Σάββατο δύο επικριτές του κυβερνητικού συνασπισμού ο Norbert Walter-Borjans και η Saskia Esken, που έχουν ξεκαθαρίσει πως επιθυμούν να επαναδιαπραγματευθούν την κυβερνητική συμφωνία με το CDU.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης