Τελευταία Νέα
Πολιτική

Συνέδριο ΝΔ - Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα της κοινωνικής και εθνικής ενότητας είναι ο στόχος μας

Συνέδριο ΝΔ - Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα της κοινωνικής και εθνικής ενότητας είναι ο στόχος μας
«Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις καθίστανται περισσότερο περίπλοκες εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης», ανέφερε ο Δ. Αβραμόπουλος
«Οι τριπλές εκλογές της φετινής χρονιάς, με αποκορύφωμα την μεγάλη εκλογική μας νίκη, την 7η Ιουλίου, διαμόρφωσε ένα καινούργιο πολιτικό σκηνικό, με την καθαρή νίκη των Δημοκρατικών Ευρωπαϊκών Δυνάμεων, κατά του λαϊκισμού οποιασδήποτε απόχρωσης», τόνισε ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δ. Αβραμόπουλος, μιλώντας στο 13ο Συνέδριο της ΝΔ.
Όπως είπε, «η εκλογική ετυμηγορία, διέγραψε από τοv πολιτικό χάρτη τα ναζιστικά μορφώματα και τις άλλες ακραίες εθνολαϊκίστικες δυνάμεις», ενώ «εγκαινίασε μία καινούργια εποχή αισιόδοξης προοπτικής για την κοινωνία, την οικονομία και τους Έλληνες πολίτες.
Μια εποχή ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, της εθνικής ενότητας και της επαναφοράς της χώρας σε μια τροχιά σταθερότητας και δημιουργίας.
Σε μια τροχιά ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των Ελλήνων πολιτών στους θεσμούς και την πολιτεία.
Σε μια τροχιά ανάταξης του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας και της ενδυνάμωσης των δεσμών μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Το στοίχημα μας τώρα, όπως είπε, «είναι να διατηρηθούν και να επεκταθούν τα σημαντικά επιτεύγματα αυτής της εκλογικής επικράτησης, ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω και μακροπρόθεσμα η ηγεμονία της ΝΔ και των αρχών της πολιτικής της στην κοινωνία και για ασφαλής μετάβαση της Ελλάδος από την εποχή της κρίσης, της αβεβαιότητας και της θεσμικής δυσλειτουργίας, στην εποχή της κανονικότητας, της εθνικής κυριαρχίας, της θεσμικής τάξης, της ανάπτυξης και της ευημερίας».
Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε πως γενικά είναι αποδεκτό στο εσωτερικό της Ελλάδας αλλά και σε διεθνές επίπεδο, ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, έχει ισχυρό θετικό αποτύπωμα στην πρώτη αυτή φάση της Διακυβέρνησης.
Σημείωσε δε, πως η Κυβέρνηση έχει μεταρρυθμιστική στρατηγική, και στα πλαίσια ενός σταθερά ευρωπαϊκού προσανατολισμού, αναδεικνύει τις εθνικές προτεραιότητες και υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα, αλλά «οι προκλήσεις είναι εδώ».
Επεσήμανε ότι η περίοδος που διανύουμε δεν είναι μια περίοδος εθνικής προσπάθειας ανεπηρέαστης από εξωτερικούς παράγοντες, ώστε να επικεντρωθούν η Κυβέρνηση και οι πολίτες αποκλειστικά και μόνο στην αποκατάσταση των ζημιών και των επιπτώσεων της μακρόχρονης αυτής κρίσης.
Για το προσφυγικό και την ασφάλεια, μεταξύ άλλων, ανέφερε  πως «η  προσφυγική κρίση τείνει το τελευταίο χρονικό διάστημα να λάβει διαστάσεις, που ξεπερνούν και την οικονομική κρίση, την οποία βιώσαμε και απειλεί εξίσου την κοινωνική συνοχή, την οικονομική ανάπτυξη και επιτείνει επίσης τα διεθνή προβλήματα της χώρας».
Εκτίμησε ότι το προσφυγικό θα είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα για τα χρόνια που έρχονται για ολόκληρο τον κόσμο.
Αφού σημείωσε ότι η Ευρώπη είναι ο πρώτος προορισμός εκατομμυρίων ανθρώπων, που αναζητούν μια νέα ζωή ασφάλειας, σταθερότητας και προόδου, είπε πως «δεν ήταν έτοιμη για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου» και απομένουν πολλά ακόμα να γίνουν.
Η Ευρώπη, όπως είπε, δεν είναι μια έννοια γενική και ξεκαθάρισε τη διαφορά ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τους άλλους θεσμούς, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κυρίως το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λέγοντας πως «τα κράτη-μέλη ή πιο συγκεκριμένα κάποιες κυβερνήσεις κρατών-μελών, δίνοντας προτεραιότητα στην εσωτερική πολιτική εκμετάλλευση του μεγάλου αυτού ζητήματος, απευθύνονται στο εκλογικό τους κοινό και αψηφούν προκλητικά την δεσμευτική υποχρέωσή τους να επιδεικνύουν αλληλεγγύη στις χώρες που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση, αρνούμενες να αναλάβουν το μερίδιο ευθύνης, το οποίο τους αναλογεί, ως μέλη της Ενωμένης Ευρώπης.
Καθιστούν έτσι δύσκολη την εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια πιο αποτελεσματική και βιώσιμη στο μέλλον αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου ζητήματος.
Και εκεί υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, διότι κυρίως από την διαχείριση του μεταναστευτικού, περισσότερο από την οικονομική κρίση, κρίνεται το μέλλον της Ευρώπης». Πρόσθεσε πως τέθηκαν οι βάσεις, πάνω στις οποίες θα κινηθεί και η πολιτική της νέας Επιτροπής.
Για την Ελλάδα, που είναι στο επίκεντρο της προσφυγικής κρίσης αλλά και γεωγραφικά στις παρυφές ενός τόξου γεωπολιτικής αστάθειας που εκτείνεται από την Τυνησία μέχρι την Ουκρανία, σημείωσε πως υπήρξαν ισχυρότατες υποστηρικτικές ενέργειες και δράσεις, αλλά και πως νέα Κυβέρνηση, και προσωπικά ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όρισε εξ αρχής τους άξονες της πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Όπως εξήγησε, επιμένει στη διεθνοποίηση του θέματος, στην επίκληση της αλληλεγγύης και της αναλογικότητας, στην ανάληψη των ευθυνών των χωρών-μελών,  αλλά και στην νομιμότητα και την προστασία των πολιτών από τις επιπτώσεις μιας γενικευμένης διασποράς μεταναστών στην ελληνική περιφέρεια.

Για ελληνοτουρκικές σχέσεις
 
 «Παρατηρούμε με ιδιαίτερο προβληματισμό την εξέλιξη των ελληνοτουρκικών σχέσεων», οι οποίες «καθίστανται περισσότερο περίπλοκες εξαιτίας της μεταναστευτικής κρίσης, χωρίς αυτό το ζήτημα να είναι ελληνοτουρκική υπόθεση», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος, προσθέτοντας πως  «είναι καθαρά ευρωτουρκικό ζήτημα, που όπως απέδειξε η τριετής εφαρμογή μέχρι τον τελευταίο Αύγουστο της Δήλωσης, έδωσε θετικά αποτελέσματα, ρίχνοντας τις διελεύσεις από 14.000 ημερησίως το 2015, σε 50 με 60 διελεύσεις».
Ωστόσο, παρατήρησε ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχει αδικαιολόγητη αύξηση, με αισθητή την πίεση στους μηχανισμούς διαχείρισης, κυρίως στα νησιά.
 «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι είναι ένας επιπλέον λόγος, που επιβάλλει τη συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με την Τουρκία, πάντα στα πλαίσια της Δήλωσης Ευρώπης-Τουρκίας και βέβαια τη συνεχή αμοιβαία προσπάθεια, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού για βελτίωση των διακρατικών σχέσεων, αφήνοντας στην άκρη την όποια αρτηριοσκλήρωση μας κληροδότησε το παρελθόν», είπε.
Το κλειδί  που θα ανοίξει την πόρτα σε μια καινούργια εποχή είναι η επίλυση του Κυπριακού ζητήματος, η επανένωση της Κύπρου, συμπλήρωσε ο κ. Αβραμόπουλος, λέγοντας ότι «θα απελευθερώσει θετική ενέργεια και θα συμβάλλει στη διευθέτηση του όλου πλέγματος των ελληνοτουρκικών σχέσεων με βάση πάντα, το ευαγγέλιο των διεθνών σχέσεων και της δημόσιας διπλωματίας, που δεν είναι παρά το Διεθνές Δίκαιο».

Η Κυβέρνηση στηρίζει  τη μεσαία τάξη

«Την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη, η Κυβέρνηση στηρίζει στην αναζωογόνηση και κινητοποίηση της ιδιαίτερα πιεσμένης, τα τελευταία χρόνια, μεσαίας τάξης της χώρας, που αποτελούσε και αποτελεί την κινητήρια αναπτυξιακή μηχανή», υπογράμμισε ο κ. Αβραμόπουλος.
Ανέφερε ότι «οι περισσότερο παραγωγικοί πολίτες επανέρχονται στο επίκεντρο των εξελίξεων και ενισχύονται για να δημιουργήσουν, συμβάλλοντας στο να εισέλθει και πάλι η Ελλάδα στο χάρτη των ανεπτυγμένων Ευρωπαϊκών χωρών», πολιτική με την οποία «σηματοδοτείται καθαρά και η επανασύνδεση της Κεντροδεξιάς Παράταξής μας με τη μεσαία τάξη της χώρας.
Αυτή άλλωστε υπήρξε και ο καθοριστικός παράγοντας της μεγάλης εκλογικής νίκης της 7ης Ιουλίου».
Παράλληλα, επεσήμανε ότι γεφυρώνεται η μεσαία τάξη με το κομμάτι εκείνο του ελληνικού λαού, που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του, ευρισκόμενο στα όρια της φτώχειας, ενισχύοντας την απαραίτητη κοινωνική συνοχή με συγκεκριμένες δράσεις και ακυρώνοντας την ψευδεπίγραφη συνθηματολογία των λαϊκιστών.
«Η Ελλάδα της κοινωνικής και εθνικής ενότητας είναι ο στόχος μας.
Γιατί ακριβώς η κοινωνική και εθνική ενότητα, με άξονα τη μεσαία τάξη, είναι η ασπίδα στο ενδεχόμενο νέων κρίσεων, που ενδεχομένως το μέλλον μας επιφυλάσσει», είπε χαρακτηριστικά.
Κατά τον ίδιο, «η  επιστροφή της φιλελεύθερης δημοκρατικής Κεντροδεξιάς, υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά από το «πείραμα» της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ακροδεξιάς, σηματοδοτεί τη νέα φυσιογνωμία του κόμματος στην προσπάθειά του να επανασυνδεθούν οι κοινωνικές τάξεις, ενώ συγχρόνως να διευρύνει τον διάλογο με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα για όλα τα σύγχρονα προβλήματα».
Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «είμαστε η ευρεία Παράταξη που ενώνει τους Έλληνες».
Τέλος, ανέφερε ότι «η συναίνεση που συνοδεύει αρκετές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, δείχνει ότι είναι εφικτός ο στόχος συνεννόησης του πολιτικού συστήματος, σε θέματα μείζονος σημασίας για τους πολίτες και βέβαια για την έμπρακτη υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας».
Καταλήγοντας ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «σ΄ αυτόν τον καινούργιο πολιτικό και πατριωτικό μας αγώνα σήμερα, μετά από πέντε χρόνια επιστρέφω στην πατρίδα μου, στην πολιτική μου κοιτίδα, κοντά και μαζί σας, στην πρώτη γραμμή και στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης