Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αναχωρεί για Μαδρίτη ο Μητσοτάκης – Στο Λονδίνο στις 3-4/12 για την επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ

Αναχωρεί για Μαδρίτη ο Μητσοτάκης – Στο Λονδίνο στις 3-4/12 για την επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ
Αύριο, Δευτέρα 2/12,ο Κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή
Για τη Μαδρίτη θα αναχωρήσει σήμερα, Κυριακή 1/12,ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου αύριο, Δευτέρα 2/12, να μετάσχει και να απευθύνει ομιλία στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.
Μάλιστα, απόψε το βράδυ (Κυριακή 1/12), ο  Πρωθυπουργός, ύστερα από πρόσκληση του Ισπανού ομολόγου του Pedro Sanchez, θα παρακολουθήσει τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ατλέτικο Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα.
Αύριο,  Δευτέρα 2/12, το πρωί στις 10.00 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα μετάσχει στη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ που παίρνουν μέρος στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή.
Θα παραστεί στις 11.30 ώρα Ελλάδας στην επίσημη τελετή έναρξης της Διάσκεψης, θα παρακολουθήσει τις εργασίες και θα απευθύνει ομιλία με θέμα «Εθνικά σχέδια για την επίτευξη φιλόδοξων στόχων το 2020» στο πεδίο της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.
Ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέχεια της ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ (τον Σεπτέμβριο), αναμένεται να σταθεί ιδιαίτερα στα μέτρα που προωθεί η Ελλάδα, όπως η απολιγνιτοποίηση ως το 2028 και η υιοθέτηση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια.
Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που προωθεί η κυβέρνηση σε συνεργασία με την UNESCO, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει την ανάγκη αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική κληρονομιά ενόψει και της συνάντησης σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων που πρόκειται να συγκαλέσει η χώρα μας το 2020.
Το μεσημέρι της Δευτέρας,  στις 15.30 ώρα Ελλάδας, ο κ. Μητσοτάκης  θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που παραθέτει ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας Pedro Sanchez και το απόγευμα ,στις 19.30 ώρα Ελλάδας , θα παραστεί στη δεξίωση που παραθέτει ο Βασιλιάς της Ισπανίας Felipe VI.
Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Λονδίνο όπου το διήμερο 3-4 Δεκεμβρίου θα λάβει μέρος στην επετειακή Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης