Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Η οικογένεια Benetton ζητεί από τον Di Maio να σταματήσει «την εκστρατεία μίσους»

Ιταλία: Η οικογένεια Benetton ζητεί από τον Di Maio να σταματήσει «την εκστρατεία μίσους»
Οι Benetton είναι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στον όμιλο υποδομών Atlantia, ιδιοκτήτης του Autostrade per l'Italia, ο οποίος εκμεταλλεύεται τον αυτοκινητόδρομο στη Γένοβα, όπου η οδογέφυρα κατέρρευσε
Η οικογένεια Benetton σε επιστολή της προς τα ΜΜΕ, δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την κατάρρευση γέφυρας  το 2018 που στοίχισε τη ζωή σε 43 ανθρώπους και ζητεί από πολιτικούς όπως ο ηγέτης του Κινήματος των Πέντε Αστέρων Luigi Di Maio να σταματήσει την «εκστρατεία μίσους».
Οι Benetton είναι οι μεγαλύτεροι επενδυτές στον όμιλο υποδομών Atlantia, ιδιοκτήτης του Autostrade per l'Italia, ο οποίος εκμεταλλεύεται τον αυτοκινητόδρομο στη Γένοβα, όπου η οδογέφυρα κατέρρευσε.
«Θέλω να λύσω μια μεγάλη παρεξήγηση: κανένα μέλος της οικογένειάς μας δεν έχει αναλάβει ποτέ το Autostrade, ανέφερε ο Luciano Benetton, 84 ετών, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία των οικογενειακών επιχειρήσεων, γράφει στην επιστολή που δημοσίευσε η εφημερίδα La Repubblica.
«Αναγνωρίζουμε βεβαίως το μερίδιο ευθύνης μας στη στήριξη μιας διοίκησης που αποδείχθηκε ανεπαρκής, μια διοίκηση που είχε πλήρη εξουσία και απόλυτη εμπιστοσύνη από τους μετόχους», δήλωσε.
Η οικογένεια Benetton δέχθηκε σκληρή επίθεση μετά την καταστροφή τον Αύγουστο του 2018 από το κυβερνόν Κίνημα των Πέντε Αστέρων και ζήτησε την αποχώρηση της Autostrade από την εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου.
«Δεν ψάχνω για επιείκεια για την Autostrade, τα λάθη πρέπει να πληρώνονται, αλλά θεωρώ απαράδεκτη την εκστρατεία μίσους εναντίον της οικογένειάς μας, με άμεσες κατηγορίες που συνεχίζουν να φθάνουν έντονα από κυβερνητικά μέλη όπως ο Di Maio», πρόσθεσε ο Luciano Benetton στην επιστολή .

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης