Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εurimac: Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ζυμαρικών στην Ελλάδα - Στα 31 εκατ. οι πωλήσεις

Εurimac: Ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ζυμαρικών στην Ελλάδα - Στα 31 εκατ. οι πωλήσεις
Με έδρα στο ακριτικό Κιλκίς, όπου διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη, η Eurimac εξάγει σήμερα το 40% της παραγωγής της

Είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας ζυμαρικών στην Ελλάδα καθώς εξάγει τα προϊόντα της σε 35 χώρες.
Με έδρα στο ακριτικό Κιλκίς, όπου διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής στην Ευρώπη, η Eurimac (παράγει ζυμαρικά ιδιωτικής ετικέτας, αλλά και δικά της brands όπως τα ΜΑΚΒΕΛ) εξάγει σήμερα το 40% της παραγωγής της και έχει κατορθώσει να πουλά ελληνικά μακαρόνια σε δεκάδες χώρες: από την Αγγλία και την Γερμανία μέχρι την Κούβα και την Ιαπωνία.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Eurimac Σταύρο Κωνσταντινίδη, η Ιαπωνία μαζί με την Αγγλία αποτελούν τις δύο μεγαλύτερες εξαγωγικές αγορές της εταιρείας, καθώς το 40% του εξαγωγικού της τζίρου προέρχεται από αυτές.
Η Εurimac η οποία ιδρύθηκε πριν από 80 χρόνια, απασχολεί 120 άτομα και αρχίζει νέες επενδύσεις της τάξης των 7 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας έτσι τις συνολικές επενδύσεις ων τελευταίων 20 ετών στα 55 εκατ. ευρώ.
Η στρατηγική ανάπτυξής της βασίζεται αφενός στη διεύρυνση του εξαγωγικού προσανατολισμού με στόχο το 2020 το ποσοστό των εξαγωγών να φτάσει τουλάχιστον το 42% και, δεύτερον, στην ενίσχυση του επώνυμου brand ΜΑΚΒΕΛ στην ελληνική αγορά.
Το 2018 οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα 31,3 εκατ ευρώ έναντι 34,7 εκατ ευρώ το 2017, ενώ τα προ φόρων κέρδη της ανήλθαν σε 3,3 εκατ ευρώ έναντι 3,9 εκατ ευρώ το 2017.
Όσον αφορά το συνολικό δανεισμό της εταιρείας περιορίστηκε σε 724 χιλ ευρώ παρουσιάζοντας μείωση κατά 33,33%, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα εμφανίζονται αυξημένα κατά 240,6% και διαμορφώθηκαν σε 8,3 εκατ ευρώ έναντι 3,4 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, «χρησιμοποιούμε μόνο ελληνικά σιτάρια για την παραγωγή των ζυμαρικών μας και όλες οι πρώτες ύλες μας είναι ελληνικές.
Η παραγωγική μας δυνατότητα ξεπερνάει τους 70.000 με 72.000 τόνους ετησίως, ενώ φέτος είμαστε στους 56.000 τόνους, με αύξηση κατά 15% σε σχέση με πέρυσι, κυρίως λόγω της ζήτησης από το εξωτερικό, η οποία θα ανέλθει στους 22.000 τόνους, ενώ το υπόλοιπο προορίζεται για την ελληνική αγορά»
Η Eurimac έχει ισχυρή θέση στον τομέα της ιδιωτικής ετικέτας και αποτελεί βασικό πελάτη όλων των μεγάλων λιανεμπόρων, που απορροφούν το 70% της διανομής στο εσωτερικό.
Στόχος της εταιρείας είναι η αύξηση του brand ΜΑΚΒΕΛ που λανσαρίστηκε στην ελληνική αγορά το 2017 καιώς και η σταθεροποίηση των πωλήσεων της στους 50.000 - 52.000 τόνους καθώς ο ανταγωνισμός των επώνυμων προϊόντων είναι πολύ μεγάλος και οι προσφορές οι προσφορές έχουν ανακόψει την αυξητική πορεία των ζυμαρικών ιδιωτικής ετικέτας που παράγονται από την Eurimac.

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης