Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην Αλεξανδρούπολη ο Τσίπρας – Δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας του ΣΥΡΙΖΑ

Στην Αλεξανδρούπολη ο Τσίπρας – Δίνει το στίγμα της επόμενης ημέρας του ΣΥΡΙΖΑ
Διεύρυνση ή μετασχηματισμός το δίλημμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή περιοδεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στην Αλεξανδρούπολη, καθώς σε αυτήν αναμένεται να δώσει ένα πρώτο σαφές στίγμα για το πώς φαντάζεται την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μια ημέρα μετά την εκδήλωση της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, η σύνθεση της οποίας προκάλεσε αρκετά ερωτήματα και προβληματισμούς, καθώς σε αυτήν εντάχθηκαν αρκετά πρόσωπα από το πρώην ΠΑΣΟΚ, ο κ.Τσίπρας βρίσκεται αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο ίσως δίλημμα που θα καθορίσει και το ποια θα είναι η νέα πολιτική ταυτότητα και κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα αποφασίσει για παράδειγμα ο κ.Τσίπρας τη μετεξέλιξη του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κεντροαριστερό κόμμα που θα φτάνει μέχρι στο κέντρο ή θα διατηρήσει τον ριζοσπαστικό αριστερό του χαρακτήρα;
Κατά την τοποθέτηση του ο κ.Τσίπρας υποστήριξε πως όσον αφορά τις «εύλογες ανησυχίες» που εκφράστηκαν τόσο για το αν πρόκειται για «μετατόπιση» του ΣΥΡΙΖΑ όσο και για το αν αποτελεί εγχείρημα «προσχώρησης», δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.
«Αν υπάρχει μια πιθανότητα αυτός ο κίνδυνος να είναι σοβαρός και θανατηφόρος, είναι να μην πετύχει η διεύρυνση» είπε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν «ούτε ιδιοκτήτες ούτε ενοικιαστές» στον ΣΥΡΙΖΑ.
Περαιτέρω απαντήσεις και διευκρινίσεις αναμένεται να δώσει σήμερα ο κ.Τσίπρας.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει συνάντηση με δημάρχους της Θράκης, στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης, στις ‪11:30, ενώ στις 13:00 θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, Άνθιμο.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Επισκοπείο. ‬
Ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει και θα συμμετέχει σε ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στις 19:00, στο ξενοδοχείο Grecotel Αστήρ-Εγνατία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης