Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε υψηλά 5 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2019 - Στις 51,7 μονάδες ο δείκτης PMI

Γαλλία: Σε υψηλά 5 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2019 - Στις 51,7 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας για τον Νοέμβριο ήταν ο ταχύτερος από τον Ιούλιο του 2018
Περαιτέρω επιτάχυνση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (2/12) στοιχεία της Markit, δεχόμενος ώθηση από την άνοδο των νέων επιχειρήσεων και της στελέχωσης προσωπικού στον κλάδο.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,7 μονάδες, έναντι 50,7 μονάδων τον προηγούμενου μήνα, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων πέντε μηνών.
Ο υποδείκτης που αφορά την παραγωγή του κλάδου σκαρφάλωσε επίσης στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών, ενώ άνοδος καταγράφηκε και στον υποδείκτη που σχετίζεται με τις νέες παραγγελίες.
Ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας για τον Νοέμβριο ήταν ο ταχύτερος από τον Ιούλιο του 2018, με τις επιχειρήσεις να διατηρούν την αισιοδοξία τους σχετικά με την πορεία του κλάδου για τους επόμενους μήνες.
Παράλληλα, τα τελικά στοιχεία της Markit για τη δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες ο συνολικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51,6 μονάδες.
«Τα τελευταία στοιχεία για τον δείκτη PMI αποκάλυψαν θετικά αποτελέσματα για τον μεταποιητικό κλάδο της Γαλλίας τον Νοέμβριο», τόνισε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, προσθέτοντας ότι «αν και ο ρυθμός παραγωγής παρέμεινε υποτονικός, ήταν ο ταχύτερος των τελευταίων πέντε μηνών, δεχόμενος ώθηση από την επέκταση στις νέες παραγγελίες».
«Οι επιχειρήσεις συνέχισαν την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού και ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας ήταν ο ταχύτερος από τον Ιούλιο του 2018», πρόσθεσε ο κ. Kerr.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης