Τελευταία Νέα
Οικονομία

Στουρνάρας: Ο μετασχηματισμός του ενεργειακού τομέα πρέπει να αποτελέσει βάση για την αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας

Στουρνάρας: Ο μετασχηματισμός του ενεργειακού τομέα πρέπει να αποτελέσει βάση για την αειφόρο ανάπτυξη της Ελλάδας
Ο διοικητής της ΤτΕ, Γιάννης Στουρνάρας απηύθυνε χαιρετισμό στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια (ΕΣΕΚ)
Για τον κίνδυνο αύξησης του κόστους της κλιματικής αλλαγής, εάν δεν μετριαστεί το φαινόμενο, προειδοποίησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας.
«Η μέχρι σήμερα έρευνα δείχνει πως το κόστος της κλιματικής αλλαγής προβλέπεται ιδιαίτερα υψηλό, εάν δεν μετριαστεί το φαινόμενο.
Η δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η εξοικονόμηση ενέργειας, η βελτίωση ενεργειακής απόδοσης και η στροφή προς τις ΑΠΕ είναι επείγουσες επιλογές» τόνισε ο κ. Στουρνάρας κατά τον χαιρετισμό του στην παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα και την Ενέργεια (ΕΣΕΚ).
Παράλληλα, επεσήμανε ότι «ο μετασχηματισμός προτύπου τομέων της οικονομίας, όπως ο ενεργειακός, μπορεί να αποτελέσει βάση για την αειφόρο ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο των εθνικών και των ευρωπαϊκών πολιτικών αλλά και των στόχων της βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών».
Ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι το Εθνικό Σχέδιο για το Κλίμα και την Ενέργεια, που παρουσιάζεται σήμερα, καθορίζει φιλόδοξους εθνικούς στόχους έως το 2030 και προετοιμάζει τη μετάβαση σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία έως το 2050.
Παράλληλα, όπως επεσήμανε, δρομολογεί την απολιγνιτοποίηση του τομέα της ηλεκτροπαραγωγής και προδιαγράφει το ριζικό μετασχηματισμό του ενεργειακού τομέα, με παράλληλο στόχο το σχεδιασμό των κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά αποδοτικότερων πολιτικών που θα συντελέσουν στην επίτευξη μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων ενεργειακών και κλιματικών στόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης