Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 10 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2019, στις 44,1 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Απομακρύνθηκε από τα χαμηλά 10 μηνών ο μεταποιητικός κλάδος τον Νοέμβριο 2019, στις 44,1 μονάδες ο PMI
Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν με τον ασθενέσθερο ρυθμό του τρέχοντος έτους
Περαιτέρω άνοδο κατέγραψε η δραστηριότητα του μεταποιητικού κλάδου στη Γερμανία για τον Νοέμβριο του 2019, παραμένοντας ωστόσο για έναν ακόμα μήνα κάτω από τη ζώνη των 50 μονάδων.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 44,1 μονάδες, έναντι 42,1 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 43,8 μονάδες.
Και οι τρεις τομείς του μεταποιητικού κλάδου κατέγραψαν άνοδο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, με τη μικρότερη άνοδο να καταγράφεται στον τομέα των επενδυτικών αγαθών.
Ωστόσο, η συνολική παραγωγή του μεταποιητικού κλάδου υποχώρησε για δέκατο συνεχόμενο μήνα, γεγονός που αποτελεί το μεγαλύτερο σερί πτώσης από το 2009.
Ο ρυθμός δημιουργίας θέσεων εργασίας ήταν ο ασθενέσθερος των τελευταίων τριών μηνών, παραμένοντας ωστόσο στα υψηλότερα επίπεδα από το 2009 μέχρι σήμερα.
Όσον αφορά τον υποδείκτη που σχετίζεται με την αισιοδοξία των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, καταγράφηκε άνοδος πάνω από τις 50 μονάδες για πρώτη φορά από τον Ιούνιο του 2019.
«Ο μεταποιητικός κλάδος πραγματοποίησε ένα μικρό βήμα προς τη σωσγή κατεύθυνση, με τον δείκτη PMI να σκαρφαλώνει σε υψηλά πέντε μηνών τον Νοέμβριο, παραμένοντας ωστόσο μακριά από την σταθεροποίηση, πόσο μάλλον την επιστροφή στην ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Phil Smith.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια από τους δείκτες που αφορούν τις προοπτικές του κλάδου, με τις νέες παραγγελίες να υποχωρούν και τις προσδοκίες παραγωγής να επιστρέφουν οριακά σε θετικό έδαφος», πρόσθεσε ο κ. Smith.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης