Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

ΔΕΗ: Άνοδος +1,73% παρά τις ζημιές στο 9μηνο - «Ποντάρουν» σε βελτίωση μεγεθών

tags :
ΔΕΗ: Άνοδος +1,73% παρά τις ζημιές στο 9μηνο - «Ποντάρουν» σε βελτίωση μεγεθών
Το business plan και η βελτίωση των μεγεθών που περιμένει η διοίκηση βελτιώνουν τη χρηματιστηριακή εικόνα της ΔΕΗ
Σε νέα υψηλά 22 μηνών κινήθηκε ενδοσυνεδριακά η μετοχή της ΔΕΗ με υψηλό ημέρας τα 3,3740 ευρώ κλείνοντας τελικά με κέρδη 1,73% στα 3,29 ευρώ.
Περαιτέρω άνοδος θα οδηγήσει σε μείωση του gap που είχε δημιουργήσει την ημέρα που «έκοψε» τη συμμετοχή του ΑΔΜΗΕ και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της μετοχής (το άνω μέρος είναι στα 3,62 ευρώ).
Η μετοχή μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου όπου καταγράφθηκε μεγάλη ζημιά στην τελική γραμμή και μείωση του EBITDA, ξεκίνησε πτωτικά και βρέθηκε να χάνει 2,66%.
Στη συνέχεια οι αγοραστές, προφανώς ορμώμενοι από την εκτίμηση της διοίκησης ότι τα επόμενα τρίμηνα θα εμφανίσουν βελτίωση λόγω των μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση και τα οποία υπολογίζονται σε αύξηση 500 εκατ. ευρώ των EBITDA σε ετήσια βάση, απορρόφησαν τις απώλειες και οδήγησαν τη μετοχή έως τα 3,3740 ευρώ με άνοδο 4,33%.
Ο όγκος των συναλλαγών είναι υψηλός και ξεπερνά τις 1,17 εκατ. τεμάχια και η αποτίμηση ανέρχεται στα 763 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζεται πως δημοσίευσε στο εννεάμηνο ζημιές 353,2 εκατ. ευρώ σε επίπεδο μετά από φόρους και 416,8 εκατ. ευρώ σε επίπεδο προ φόρων.
Τα αποτελέσματα της ΔΕΗ δείχνουν ότι οι δαπάνες είναι τεράστιες και καλύπτουν το σύνολο σχεδόν του τζίρου.
Από κύκλο εργασιών 3,6 δισ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2019, οι λειτουργικές δαπάνες ήταν ύψους 3,51 εκατ. ευρώ αφήνοντας EBITDA μόλις 96,9 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον η ΔΕΗ έχει ένα τεράστιο χρέος, αφού ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στο εννεάμηνο στα 3,9 δισ. ευρώ με την επιχείρηση να δηλώνει ότι εξετάζει πιθανές εναλλακτικές σε σχέση με την πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης