Τελευταία Νέα
Οικονομία

Πατούλης: Η τεχνολογία αρωγός στην καλύτερη θωράκιση της Αττικής απέναντι στις φυσικές καταστροφές

Πατούλης: Η τεχνολογία αρωγός στην καλύτερη θωράκιση της Αττικής απέναντι στις φυσικές καταστροφές
Εκτός από τη θωράκιση, η προηγμένη τεχνολογία πρέπει να αξιοποιηθεί από τις εταιρείες νερού για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για τη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και διανομής του νερού στη χώρα μας, δήλωσε ο κ. Πατούλης σε συνέδριο
Η προηγμένη τεχνολογία αποτελεί μια δυναμική επιλογή που πρέπει να αξιοποιηθεί από τις εταιρείες νερού (ΔΕΥΑ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κλπ) για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών στη που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στη βελτίωση των συνθηκών παραγωγής και διανομής του νερού στη χώρα μας, επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, χαιρετίζοντας το 6th Water Conference που διοργανώθηκε από το Plant της Boussias Communications στο Αμφιθέατρο Maroussi Plaza.
Στο Συνέδριο παραβρέθηκαν επίσης ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γ. Καραγιάννης και ο πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων Κ. Βαρλαμίτης.
Επίσης ο κ. Πατούλης τόνισε τη σημασία της αξιοποίησης της προηγμένης τεχνολογίας στη δημιουργία υποδομών που θα θωρακίσουν πιο αποτελεσματικά την Αττική από τα πλημμυρικά φαινόμενα και άλλες φυσικές καταστροφές.
Στην τοποθέτηση του με θέμα «Επενδύσεις και τεχνολογίες για την αποτελεσματική διαχείριση των ομβρίων υδάτων και των αστικών λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής», ο περιφερειάρχης, επικαλούμενος την κλιματική αλλαγή και τις συνέπειες της, τόνισε πως θα υπάρχει ανάγκη για περισσότερα έργα αποχέτευσης ομβρίων και θωράκισης των οικισμών, του περιβάλλοντος και των υδατικών πόρων από τη ρύπανση και την υποβάθμιση τους».
Με το νερό ως το βασικότερο στοιχείο της ζωής και της ανάπτυξης, επισήμανε ότι μεταξύ των μελλοντικών προκλήσεων είναι η αύξηση της ζήτησης νερού παγκοσμίως για διάφορες χρήσεις, η αύξηση του πληθυσμού κυρίως των πόλεων, οι μετακινήσεις πληθυσμών αλλά και η κλιματική αλλαγή.
Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε πως απαιτείται από όλους όσοι ασχολούνται με την τεχνολογία και τη διαχείριση του νερού, να αντιμετωπίσουν το ζήτημα με στρατηγικό σχεδιασμό και αποτελεσματική υλοποίηση έργων και μέτρων πριν τη διόγκωση των προβλημάτων.
Αναφερόμενος στην Ελλάδα σημείωσε πως δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα έλλειψης και ρύπανσης των υδατικών πόρων, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών καθώς εξακολουθούν να λειτουργούν δίκτυα διακοπτόμενης ροής, αλλά και μεταφορές νερού με πλωτά μέσα σε κάποια νησιά.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής υπογράμμισε ότι απαιτούνται διάφορα έργα και παρεμβάσεις για να εξασφαλιστούν οι συνθήκες απρόσκοπτης υδροδότησης με καλής ποιότητας νερό για τους οικισμούς και τις άλλες χρήσεις και πρόσθεσε:
Ολοκληρώνοντας διαβεβαίωσε ότι η Περιφέρεια Αττικής θα αναλάβει πρωτοβουλίες και θα συνδράμει, σε όλες τις αξιόπιστες προσπάθειες που θα έχουν στόχο τη βελτίωση των συνθηκών που σχετίζονται με το νερό στις πόλεις μας προς όφελος των συνανθρώπων μας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης