Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fair Tax Mark: Η Amazon είναι ο μεγαλύτερος φοροφυγάς - Πλήρωσε φόρο σχεδόν 9 φορές μικρότερο από αυτόν που έπρεπε

Fair Tax Mark: Η Amazon είναι ο μεγαλύτερος φοροφυγάς - Πλήρωσε φόρο σχεδόν 9 φορές μικρότερο από αυτόν που έπρεπε
Oι «6 μεγαλύτερες» εταιρίες τεχνολογίας - Amazon, Facebook, Google, Netflix, Apple και Microsoft – κατηγορούνται για φοροδιαφυγή ύψους 100δισεκ. δολαρίων παγκοσμίως τα τελευταία 10 χρόνια
Σε μια έκθεση της Fair Tax Mark, οι «6 μεγαλύτερες» εταιρίες τεχνολογίας - Amazon, Facebook, Google, Netflix, Apple και Microsoft – κατηγορούνται για φοροδιαφυγή ύψους 100δισεκ. δολαρίων παγκοσμίως τα τελευταία 10 χρόνια, την οποία επιτυγχάνουν μετακινώντας πωλήσεις και κέρδη μεταξύ κρατών χαμηλής φορολογίας ή φορολογικούς παραδείσους, όπως οι Βερμούδες, η Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία.
Η έκθεση υποστηρίζει επίσης ότι οι εταιρίες αυτές εσκεμμένα καθυστερούν την πληρωμή των φόρων που οφείλουν να καταβάλλουν.
Μεταξύ αυτών των έξι εταιριών με «κακή φορολογική συμπεριφορά», χειρότερη είναι η Amazon, η οποία πλήρωσε τα τελευταία 10 χρόνια 3,4 δισεκ. δολάρια σε φόρο εισοδήματος παγκοσμίως παρά τα 960.5 δισεκ. δολάρια που έφτασαν σε αξία οι πωλήσεις τους και τα 26.8 δισεκ. σε κέρδη.
«Η εταιρεία αυξάνει την κυριαρχία της στην αγορά σε όλο τον πλανήτη με το μεγαλύτερο ποσοστό των εσόδων της να είναι αφορολόγητα, υποτιμώντας και καταστρέφοντας τις τοπικές επιχειρήσεις που έχουν πιο υπεύθυνη προσέγγιση.
Η κατάσταση είναι απίθανο να αντιστραφεί σύντομα, δεδομένου ότι τα 9,3 δισ. δολάρια των λειτουργικών ζημιών έχουν μεταφερθεί για να αντισταθμίσουν τα μελλοντικά κέρδη και τους φόρους», ανέφερε η έκθεση.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης