Τουρκία: Η αγορά των ρωσικών S-400 θα ενισχύσει τις αμυντικές ικανότητες του ΝΑΤΟ

Τουρκία: Η αγορά των ρωσικών S-400 θα ενισχύσει τις αμυντικές ικανότητες του ΝΑΤΟ
Η αγορά των ρωσικών S-400 θα ενισχύσει τις αμυντικές ικανότητες του ΝΑΤΟ, εκτίμησε ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος
Η αγορά του ρωσικού συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας S-400 θα ενισχύσει τις αμυντικές ικανότητες του ΝΑΤΟ, αντί να τις απειλήσει, δήλωσε ο I. Safi μέλος του Συμβουλίου Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής της τουρκικής προεδρίας.
«Η Τουρκία πρέπει να παραλάβει το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας S-400 από τη Ρωσία, αυτό δεν περιορίζει τις ικανότητές της, αντίθετα ενισχύει περαιτέρω τις αμυντικές ικανότητες του ΝΑΤΟ.
Όμως δεν το κάνουμε για το ΝΑΤΟ, το κάνουμε για να ενισχύσουμε τη δική μας αεροπορική άμυνα», εξήγησε ο Safiμιλώντας στο Sputnik.
Εξάλλου ο ίδιος επεσήμανε ότι η αγορά νέων συστοιχιών S-400 από τη Ρωσία αποτελεί απλώς ένα «τεχνικό θέμα» και εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει συμφωνία προς αυτή την κατεύθυνση.
«Η ημερομηνία της αγοράς της δεύτερης συστοιχίας των S-400 είναι απλώς ένα τεχνικό θέμα. Πιστεύω ότι θα γίνει σύντομα», τόνισε ο Safi, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο γενικός διευθυντής της Rosoboronexport Αλεξάντερ Μιχέβ είχε επισημάνει ότι το συμβόλαιο για την παράδοση νέων συστοιχιών S-400 στην Τουρκία ενδέχεται να υπογραφεί το 2020.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS