Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κρίσιμη συνεδρίαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τριετίες των κατώτατων μισθών

Κρίσιμη συνεδρίαση στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις τριετίες των κατώτατων μισθών
Ύστερα από αναβολή δύο μηνών
Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αναμένεται να συζητηθεί σήμερα Τρίτη 3/12 και ύστερα από αναβολή δύο μηνών η προσφυγή που κατέθεσαν ο ΣΕΒ και άλλοι περιφερειακοί σύνδεσμοι εργοδοτών, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθεί η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας που εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2019 για το νέο κατώτατο μισθό και τις τριετίες.
Τον Φεβρουάριο του 2019 η τότε κυβέρνηση με απόφαση του υπουργείου Εργασίας είχε αποφασίσει την αύξηση του μικτού κατώτατου μισθού κατά 11% ενώ διατηρούσε τις τριετίες για τους κατώτατους μισθούς και τα ημερομίσθια.
Ο ΣΕΒ και άλλοι περιφερειακοί σύνδεσμοι προσέφυγαν στο ΣτΕ, αναφέροντας πως η εγκύκλιος αυτή είναι παράνομη, υποστηρίζοντας πως υπάρχει διάταξη από το 2014 που προέβλεπε ότι η όποια αύξηση δοθεί στο μέλλον στον κατώτατο μισθό, θα αφορά μόνο στον ίδιο και όχι και στα επιδόματα επ' αυτού.
Σημειώνεται πως πρόσφατα με διάταξη του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, που ενσωματώθηκε στον αναπτυξιακό νόμο, παρατάθηκε η ισχύς της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μέχρι τις 31-12-2019.
Μαζί με την ισχύ της ΕΓΣΣΕ παρατάθηκαν και όλοι οι συμφωνηθέντες κανονιστικοί όροι (μισθολογικοί και μη μισθολογικοί) ευεργετικοί για τους εργαζομένους (επιδόματα, τριετίες κ.ά.) που τη συνοδεύουν.
Μάλιστα σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου μεταξύ του υπουργού Εργασίας και των κοινωνικών εταίρων, ο κ. Βρούτσης επανέλαβε τη θέση του προς τη ΓΣΕΕ, επισημαίνοντας πως δεν θα θιγούν οι τριετίες με την επέκταση ισχύος της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Σημειώνεται πως η ΓΣΕΕ έχει ταχθεί κατά της προσφυγής του ΣΕΒ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης