Τελευταία Νέα
Πολιτική

Λοβέρδος: Να απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις ο Μητσοτάκης στον Erdogan

Λοβέρδος: Να απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις ο Μητσοτάκης στον Erdogan
Ευθεία επιθετική η στάση της Τουρκίας τονίζει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ
Να απευθύνει αυστηρές προειδοποιήσεις στον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan κατά την αυριανή τους (4/12) συνάντηση στο Λονδίνο καλεί τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος επισημαίνει πως η στάση της Τουρκίας είναι ευθεία επιθετική.
«Μόνο αυστηρές προειδοποιήσεις μπορεί να εμπεριέχει αυτή η συζήτηση.
Τα πράγματα δεν είναι όπως συνήθως.
Ακούω συνέχεια για «τουρκική προκλητικότητα», φτάνει με αυτά τα κλισέ.
Εδώ η Τουρκία ξεπερνάει την προκλητικότητα, υπάρχει αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στον πιο έντονο βαθμό, όχι μόνο του Καστελόριζου που παραδοσιακά το λένε, αλλά και της Ρόδου, της Καρπάθου, της Κάσου, της Κρήτης.
Εδώ έχουμε μια ευθύτατη προσβολή των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και επειδή αυτή η προσβολή έγινε με μια συμφωνία, γιατί υπάρχει και το πρωτοφανές ούτε ο ΟΗΕ να μην ξέρει τι εμπεριέχουν αυτές οι δύο διμερής συμφωνίες.
Οι συμφωνίες λένε σήμερα γιατί χθες ξέραμε για μνημόνιο συνεργασίας το ένα και συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας το άλλο που φαίνεται και μαθαίνουμε ότι εμπεριέχει και κάποια στοιχεία τα οποία σπάνε το εμπάργκο όπλων που υπάρχει στην περιοχή» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha ο κ.Λοβέρδος.
«Έχουμε μια ενέργεια απολύτως επιθετική που προσβάλει ευθέως της Ελλάδας, όχι της Κύπρου, τα κυριαρχικά δικαιώματα και θέλουμε να μάθουμε τι λέει αυτή η συμφωνία» τόνισε ο κ.Λοβέρδος.
«Είχα μια συζήτηση με τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ και μετέπειτα υπουργό Αμύνης επί Τσίπρα, ο οποίος ως γνώστης της όλης κατάστασης, έλεγε ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει σημαντικές πρωτοβουλίες σε σχέση με τη Λιβύη.
Πιστεύω ότι και η προηγούμενη κυβέρνηση και αυτή εδώ υποτίμησαν τη στάση της Τουρκίας.
Όταν σου παραβιάζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν θα είσαι αδιάφορος» υπογράμμισε ο κ.Λοβέρδος, αναφέροντας πως «οι Τούρκοι απαγκιστρώνονται πια από την ευρωπαϊκή τους προοπτική».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης