Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -1,9% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο του 2019

Ευρωζώνη: Υποχώρησαν κατά -1,9% οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο του 2019
Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%
Περαιτέρω πτώση κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, σε ετήσια βάση, τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (3/12) στοιχεία της Eurostat, τα οποία επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά -1,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, έναντι ετήσιας πτώσης -1,2% τον Σεπτέμβριο, και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών επίσης στο -1,9%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές παραγωγού κατέγραψαν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%, έναντι ανόδου επίσης στο +0,1% τον Σεπτέμβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι δε θα σημειωθεί κάποια μεταβολή.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -1,6% σε ετήσια βάση, ενώ σε μηνιαία βάση ο δείκτης παρέμεινε σταθερός.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η μεγαλύτερη ετήσια πτώση στην Ευρωζώνη καταγράφηκε στον τομέα της ενέργειας, και συγκεκριμένα στο -7,9%, ενώ οι τιμές στον τομέα ενδιάμεσων αγαθών υποχώρησαν κατά -1%.
Εφόσον εξαιρεθούν οι τιμές στον τομέα της ενέργειας, ο δείκτης τιμών παραγωγού κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη ετήσια πτώση καταγράφηκε στη Δανία και την Ιταλία (αμφότερες στο -4,1%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη άνοδος σημειώθηκε στη Βουλγαρία (+3,8%) και τη Ρουμανία (+2,9%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης