Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Με ποια στρατηγική προσέρχεται ο Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον Erdogan; - Τα 3 ερωτήματα

tags :
ΣΥΡΙΖΑ: Με ποια στρατηγική προσέρχεται ο Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον Erdogan; - Τα 3 ερωτήματα
Η κυβέρνηση οφείλει να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτική αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ
Το ερώτημα με ποια στρατηγική προσέρχεται ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης στην αυριανή του συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan διατυπώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, η κυβέρνηση άφηνε να διαρρεύσει πως τα αποτελέσματά της ήταν «καλύτερα του αναμενομένου».
Οι εξελίξεις μετά από αυτή τη συνάντηση δυστυχώς διαψεύδουν την κυβέρνηση.
Το τελευταίο δίμηνο:
- Οι προσφυγικές ροές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα σε σύγκριση με αντίστοιχες περιόδους προηγούμενων ετών.
- Η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική και παραβατική δραστηριότητα στην Κυπριακή ΑΟΖ και τις παραβιάσεις στον εθνικό εναέριο χώρο της χώρας μας.
- Πριν λίγες μέρες η Τουρκία ξεπέρασε κάθε όριο προκλητικότητας, προχωρώντας στην παντελώς ανυπόστατη και κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου συμφωνία με τη σημερινή κυβέρνηση της Λιβύης.
Σήμερα μαθαίνουμε δια στόματος Ερντογάν πως ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε εκ νέου συνάντηση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι λοιπόν με ποια στρατηγική προσέρχεται ο κ. Μητσοτάκης στη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο» αναφέρει στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας τρία ερωτήματα:
1. Θα ζητήσει τον άμεσο τερματισμό της προκλητικής και παραβατικής συμπεριφοράς στο Αιγαίο και την Κυπριακή ΑΟΖ;
2. Θα ζητήσει την άμεση ανάκληση της ανυπόστατης συμφωνίας Τουρκίας – Λιβύης που παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά μας δικαιώματα νότια της Κρήτης, που πηγάζουν από το Δίκαιο της Θάλασσας;
3. Θα ζητήσει την πιστή τήρηση της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας για την άμεση μείωση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών ή θα συνεχίσει την πολιτική κατευνασμού, που όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, είναι καταδικασμένη να αποτύχει διπλά, και στον περιορισμό των ροών αλλά και στην παύση της παραβατικής συμπεριφοράς της γείτονος;
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση οφείλει να συγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής, προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για όλες τις κρίσιμες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και τους κυβερνητικούς χειρισμούς» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης