Κομισιόν: Θα αντιδράσουμε με μια φωνή στις απειλές Trump για το εμπόριο

Κομισιόν: Θα αντιδράσουμε με μια φωνή στις απειλές Trump για το εμπόριο
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η ΕΕ θα επιδιώξει την άμεση έναρξη συνομιλιών με τις ΗΠΑ
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ενεργήσει με μία φωνή απέναντι στις αμερικανικές απειλές για την επιβολή δασμών επί ορισμένων γαλλικών προϊόντων, που διατυπώνονται σε απάντηση της θέσπισης από την Γαλλία φόρου για τους ψηφιακούς γίγαντες, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
"Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα δράσει και θα αντιδράσει με μία φωνή", δήλωσε ο εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι η Κομισιόν εργάζεται "σε στενό συντονισμό με τις γαλλικές αρχές για τα επόμενα βήματα".
Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών της Γαλλίας Bruno Le Maire, ο οποίος εξέφρασε το πρωί την ελπίδα ότι θα υπάρξει μία "ισχυρή ευρωπαϊκή απάντηση", θα συναντηθεί αύριο στις Βρυξέλλες με τον ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για το Εμπόριο Phil Hogan.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι η ΕΕ θα επιδιώξει την άμεση έναρξη συνομιλιών με τις ΗΠΑ για τον τρόπο επίλυσης του θέματος ώστε να αποφευχθεί διένεξη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου.
"Συνεχίζουμε να θεωρούμε ότι ο ΠΟΕ είναι ο χώρος διευθέτησης κάθε εμπορικής διένεξης", υπενθύμισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, προσθέτοντας επίσης ότι "πολλοί" ακόμη δρόμοι παραμένουν ανοικτοί σε περίπτωση επιβολής αμερικανικών δασμών.
Η Ουάσινγκτον απειλεί να επιβάλει υψηλούς δασμούς σε σειρά γαλλικών προϊόντων, αξίας 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, όπως τυρί, γιαούρτι, αφρώδης οίνος, καθώς και καλλυντικά και τσάντες.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS