Τελευταία Νέα
Οικονομία

Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου

tags :
Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου
Αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία ο Νικόλαος Μπακατσέλος
Την αισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου Νικόλαος Μπακατσέλος από το βήμα του ετήσιου Συνεδρίου για την ελληνική οικονομία που διοργανώνει το Επιμελητήριο σε συνεργασία με το Χρηματιστήριο Αθηνών.
"Είναι η σωστή στιγμή, για το σωστό μήνυμα.
Αντέξαμε.
Γυρίσαμε το παιχνίδι κόντρα σε πολλές δυσοίωνες προβλέψεις και είμαστε έτοιμοι να μετατρέψουμε τις δυνατότητες της χώρας σε θετικές βεβαιότητες για την οικονομία και την κοινωνία", είπε ο κ.Μπακατσέλος, επισημαίνοντας ότι είναι η Ελλάδα, καλείται να επανασυστηθεί στα μάτια του υπόλοιπου κόσμου με το αξιόπιστο πρόσωπό της και να επανατοποθετηθεί πάνω στον χάρτη της παγκόσμιας οικονομίας ως μαγνήτης επενδύσεων, γεννήτρια ευκαιριών και τόπος δημιουργικότητας.
"Η ευκαιρία είναι τώρα.
Τώρα που στεκόμαστε πάνω στο θετικό momentum του τέλους της δημοσιονομικής κρίσης αλλά και στο θετικό momentum της πολιτικής αλλαγής που αποφάσισαν οι πολίτες.
Με νέο πρωθυπουργό και νέα κυβέρνηση εξαιρετικά ευρείας αποδοχής, που έχει ως διακηρυγμένο στόχο την ισχυρή ανάπτυξη στη χώρα. Μεθοδική και οργανωμένη, με τεχνοκρατική συγκρότηση αλλά και υψηλό πολιτικό αισθητήριο, μας έχει δώσει ήδη το στίγμα μιας νέας διακυβέρνησης που επικεντρώνεται στην ουσία και στο μόνιμο αποτέλεσμα και όχι σε κάποιες εφήμερες εντυπώσεις", πρόσθεσε ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
"Η επιστροφή στις αγορές και το χαμηλό κόστος δανεισμού, το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σε όλους σχεδόν τους τομείς της οικονομίας, η πρόοδος στη μείωση των «κόκκινων» δανείων και η επιστροφή στην τραπεζική κανονικότητα, η εκκίνηση της φορολογικής ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την προσπάθεια δημιουργίας ενός σταθερού υποστηρικτικού πλαισίου για το επιχειρείν, διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις για ένα μεγάλο αναπτυξιακό κύμα.
Όλες οι προβλέψεις για κλιμάκωση της ανάπτυξης το 2020, σε 2,1 ως και 2,5% , δείχνουν πως περπατάμε το σωστό δρόμο. Η ευκαιρία λοιπόν είναι τώρα. Να ανοίξει ένας καθαρός διάδρομος για την απογείωση της ελληνικής οικονομίας" εκτίμησε ο κ.Μπακατσέλος.
Έκανε επίσης αναφορά στις ελληνοαμερικανικές οικονομικές σχέσεις.
"Επιδιώκουμε μεγαλύτερη παρουσία και δραστηριοποίηση στις ΗΠΑ.
Με έναν ξεκάθαρο στόχο: Περισσότερη Ελλάδα στις ΗΠΑ, περισσότερες ΗΠΑ στην Ελλάδα.
Αξιοποιώντας το άριστο κλίμα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, τη θετική συνδρομή της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και προσωπικά του Πρέσβη μας Geoffrey Pyatt καθώς και τους ακατάλυτους δεσμούς που συνδέουν τις δυο χώρες, μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα στη νέα περίοδο που ανοίγεται μπροστά μας. Έχουμε την εμπειρία, έχουμε τους ανθρώπους, έχουμε τις ιδέες για να έχουμε και τα αποτελέσματα που θέλουμε"
Αναφέρθηκε σε παραδείγματα αμερικανικών επενδύσεων και μεταξύ άλλων στα επίσημα εγκαίνια αύριο των Ναυπηγείων Νεωρίου Σύρου υπό τη νέα διεύθυνση του Ομίλου ΟΝΕΧ.
Μια νέα εποχή για το Νεώριο, για το νησί, για τη ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα,
Μιλώντας για τις αλλαγές που απαιτούνται για την ενίσχυση του οικονομικού κλίματος και του επιχειρείν είπε μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται ισχυρή πολιτική βούληση για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα.
«Ήρθε λοιπόν η ώρα να χαράξουμε, σοβαρά και υπεύθυνα μια στρατηγική ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Χωρίς στρατηγική δεν πας πουθενά.
Αν θέλουμε λοιπόν να πάμε στο μέλλον και μάλιστα να πάμε ως κερδισμένοι και όχι να τρέχουμε ασθμαίνοντες και μονίμως ουραγοί, πρέπει να συμφωνήσουμε τα πέντε - δέκα αυτονόητα που πρέπει να κάνουμε για να ισχυροποιήσουμε την ανταγωνιστικότητα της χώρας, προς όφελος της οικονομίας μας", ανέφερε κλείνοντας την ομιλία του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης