Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υψηλόβαθμος διπλωμάτης του Trump, επιβεβαίωσε πως η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές του 2016

Υψηλόβαθμος διπλωμάτης του Trump, επιβεβαίωσε πως η Ρωσία αναμίχθηκε στις εκλογές του 2016
Ο David Hale, ο «υπ’ αριθμόν 3» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απέρριψε το σενάριο περί ουκρανικής εμπλοκής στις εκλογές του 2016
Υψηλόβαθμος διπλωμάτης της κυβέρνησης Donald Trump αντέκρουσε σήμερα κατηγορηματικά τη θεωρία –την οποία ωστόσο προωθεί ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος– σύμφωνα με την οποία η Ουκρανία και όχι η Ρωσία ήταν η χώρα που παρενέβη στις εκλογές του 2016.
Όταν του ζητήθηκε να πει, κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, αν υπάρχουν αποδείξεις περί της ουκρανικής ανάμιξης, ο David Hale, ο «υπ’ αριθμόν 3» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, απάντησε μονολεκτικά: "Όχι".
Αντιθέτως, επιβεβαίωσε ότι η Ρωσία όντως αναμίχθηκε σε αυτές τις εκλογές.
«Ναι, οι υπηρεσίες πληροφοριών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin διέταξε το 2016 μια εκστρατεία επηρεασμού των προεδρικών εκλογών μας», είπε ξεκάθαρα ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις.
Πρόσφατα, καταθέτοντας σε Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, η Fiona Hill, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, είπε ότι αυτή η θεωρία συνωμοσίας είναι ένα "μυθοπλαστικό αφήγημα" που έπλασε και προπαγανδίζει η Ρωσία.
Ο Hale είπε ότι συμφωνεί με αυτήν την εκτίμηση.
Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo, ο προϊστάμενος του David Hale, δεν έχει απορρίψει αυτή τη θεωρία, εκτιμώντας ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να την εξετάσουν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης