Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,25 ευρώ οι μετοχές της ΕΛΒΕ – Απόδοση 5,2%

tags :
Χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού 0,25 ευρώ οι μετοχές της ΕΛΒΕ – Απόδοση 5,2%
Η ΕΛΒΕ τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί σημαντικές επιστροφές κεφαλαίων προς τους μετόχους της, ενώ η μετοχή έχει καταγράψει μεγάλη άνοδο
Με νέα ονομαστική αξία και χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή διαπραγματεύονται σήμερα (4/12) οι μετοχές της ΕΛΒΕ Ενδυμάτων.
Η απόδοση είναι της τάξης του 5,2% και η καταβολή του ποσού θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου.
Η μετοχή της ΕΛΒΕ καταγράφει άνοδο 41% από την αρχή του έτους, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως δεν είναι η πρώτη φορά που η εισηγμένη προχωρά σε καλές επιστροφές προς τους μετόχους της.
Η αυξημένη ρευστότητα που έχει εδώ και χρόνια έχει επιτρέψει τη διανομή σημαντικών ποσών προς τους μετόχους ενώ παράλληλα η μετοχή έχει εξαιρετική πορεία στο ΧΑ τα τελευταία χρόνια.
Τον Νοέμβριο του 2018 είχε προχωρήσει σε ανάλογη κίνηση μειώνοντας την ονομαστική αξία και επιστρέφοντας στους μετόχους επίσης 0,25 ευρώ ανά μετοχή, ενώ το ίδιο είχε πράξει και τον Νοέμβριο του 2017.
Τον Ιούλιο του 2016 είχε δώσει 0,24 ευρώ ανά μετοχή μέσω επιστροφής κεφαλαίου .
Σημειώνεται πως τον Ιούνιο του 2016 η μετοχή ήταν στα 2 ευρώ και σήμερα είναι στα 4,80 ευρώ χωρίς να προστεθούν οι παραπάνω επιστροφές κεφαλαίου που συνολικά αγγίζουν το 1 ευρώ ανά μετοχή.
Στο πρώτο τρίμηνο του 2019 εμφάνισε πωλήσεις 13,1 εκατ. ευρώ από 11,8 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 815 χιλ. ευρώ παό 506 χιλ. ευρώ.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης