Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στις ξένες αγορές

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Συσσώρευση με το βλέμμα στις ξένες αγορές
ΑΓΟΡΑ: Το ξεκίνημα είναι σταθεροποιητικό, καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν με ήπια άνοδο. Για το ΧΑ διατηρούμε την εκτίμηση ότι δεν έχει διάθεση να υποχωρήσει σημαντικά από τα υψηλά του και όταν κάποιες μετοχές υποχωρούν κάποιοι το λαμβάνουν σαν επενδυτική ευκαιρία για να τοποθετηθούν.

Έτσι βελτιώνεται άμεσα η εικόνα. Χθες φάνηκε στο γενικό δείκτη ο οποίος τελικά στο κλείσιμο κράτησε τις στηρίξεις. Από ‘κει και πέρα μένει να δούμε που θα κλείσει η χρονιά. Πιστεύουμε με βάση όσα βλέπουμε στο ταμπλό, κοντά στα τρέχοντα επίπεδα ή λίγο υψηλότερα.

Το βλέμμα θα πρέπει σταδιακά να στρέφεται στην επόμενη χρονιά. Θα έχουμε καλύτερους φορολογικούς συντελεστές και ήδη θα φανεί όταν δημοσιεύσουν αποτελέσματα χρήσης οι εισηγμένες και θα έχουμε και καλύτερη ανάπτυξη. Πιστεύουμε πως οι καλές εταιρείες του ΧΑ θα πάνε καλύτερα το 2020.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Ο δείκτης υποχωρεί 0,7% παρασύροντας λίγο χαμηλότερα και το γενικό δείκτη. Υποχωρεί η Alpha Bank και μικρότερες απώλειες έχει η Εθνική με τη Eurobank. Η Πειραιώς έχει μικρή άνοδο.

MOTOR OIL: Με μικρή άνοδο άνοιξε η μετοχή αλλά υπάρχουν πωλήσεις κοντά στα επίπεδα του χθεσινού κλεισίματος. Πιέζεται το τελευταίο διάστημα, λόγω των περιθωρίων διύλισης, αλλά πλησιάζει σε περιοχή από την οποία την έχουμε δει να αντιδρά.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Για να δούμε θα γίνει το placement ή όχι. Αν δε γίνει σημαίνει κάτι για τη μετοχή, επομένως λογικά θα πρέπει να δούμε μία πίεση. Ακούγονται αρκετά και διαβάζουμε κάμποσα. Θα περιμένουμε…

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Θετική η εικόνα που αποκόμισαν οι αναλυτές από την παρουσίαση του ομίλου. Επιβεβαίωσε την εκτίμηση για τζίρο άνω των 2 δισ. ευρώ για φέτος και δυνατότητες διατήρησης των μερισμάτων.

LAMDA: Το δικαίωμα αμετάβλητο και σχεδόν στα 0,37 ευρώ, αλλά παρατηρούμε διάθεση για μεταβλητότητα, και η μετοχή στα 7,06 ευρώ λίγα λεπτά μετά το άνοιγμα.

ΝΙΚΑΣ: Μας έκανε εντύπωση η ανακοίνωση για την αλλαγές στη διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων. Λιγότερα για επενδύσεις, περισσότερα για κεφάλαιο κίνησης.

ΕΛΒΕ: Μετοχάρα! Στα τελευταία 4 χρόνια έχει δώσει σχεδόν 1 ευρώ στους μετόχους της γιατί μπορούσε και δε χρειάστηκε να πάρει δανεικά για να το κάνει. Επιπλέον όποιος είχε αγοράσει πριν 4 χρόνια εκτός από το 1 ευρώ έχει και άνοδο άνω του 100%.

Σήμερα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στην επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί βέβαια σε απόδοση 5,2%. Τι άλλο θέλει κάποιος μικροεπενδυτής και όχι μόνο από μία εταιρεία;

ΕΥΔΑΠ: Διατηρούμε στραμμένο το βλέμμα μας στα 7,30 ευρώ που χθες τα «πάτησε» και αντέδρασε. Καλό σημείο εισόδου το συγκεκριμένο και δεν πιστεύουμε πως έχει λόγο να το σπάσει. Εκτός και οι πωλητές έχουν βρει καλύτερες ευκαιρίες.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Υποτονικό και εδώ το ξεκίνημα όπως και σε πολλές μετοχές και με πτωτικές διαθέσεις. Δε βλέπουμε πάντως σημαντικούς πωλητές στις εντολές που έχουν τοποθετηθεί, άρα μπορεί να δούμε μία κίνηση αν το επιτρέψει και το κλίμα στο ΧΑ.

ΚΛΜ: Παρατηρούμε πως γίνεται ένα μάζεμα σε επίπεδα κάτω από τα 0,80 ευρώ και η μετοχή συνεχίζει να συσσωρεύει. Θα μαζέψει δυνάμεις και να μην ξεχνάμε πως εδώ όταν γίνεται ανοδική κίνηση δεν αφήνει πολλά περιθώρια για τοποθετήσεις. Μία στο +5% και μετά στο +12%... Θα έρθει η ώρα της.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com  
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης