Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο 2019 - Στις 52,2 μονάδες ο δείκτης PMI

tags :
Γαλλία: Υποχώρησε ο κλάδος υπηρεσιών τον Νοέμβριο 2019 - Στις 52,2 μονάδες ο δείκτης PMI
Ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,1 μονάδες, έναντι 52,7 μονάδων τον προηγούμενο μήνα
Επιβράδυνση κατέγραψε η δραστηριότητα για τον κλάδο υπηρεσιών της Γαλλίας τον Νοέμβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (4/12) στοιχεία της Markit, εν μέσω ασθενέσθερης ζήτησης και ηπιότερης αύξησης στις νέες επιχειρήσεις.
Συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 52,2 μονάδες, έναντι 52,9 μονάδων τον Οκτώβριο του 2019, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέφεραν ότι ο δείκτης θα παραμείνει αμετάβλητος.
Ο υποδείκτης που αφορά τις νέες επιχειρήσεις κατέγραψε επίσης επιβράδυνση σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τη ζώνη των 50 μονάδων για όγδοο συνεχόμενο μήνα.
Οι πωλήσεις του κλάδου στο εσωτερικό της χώρας κατέγραψαν επίσης πτώση, αντισταθμίζοντας την άνοδο που σημειώθηκε στις πωλήσεις προς το εξωτερικό, με τον υποδείκτη ο οποίοες σχετίζεται με τις πωλήσεις στο εξωτερικό να καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων ετών.
Παράλληλα, ο υποδείκτης στελέχωσης του κλάδου σημείωσε τη μεγαλύτερη άνοδο από τον περασμένο Ιούλιο, ενώ οι επιχειρήσεις παρέιμεναν αισιόδοξες για τους επόμενους μήνες, εν μέσω προσδοκιών για ενίσχυση της ζήτησης.
Όσον αφορά τον σύνθετο δείκτη PMI, καταγράφηκε επίσης επιβράδυνση στις 52,1 μονάδες, έναντι 52,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, και έναντι προκαταρκτικών εκτιμήσεων στις 52,7 μονάδες.
«Τα τελευταία στοιχεία για τον δείκτη PMI αποκάλυψαν μία ηπιότερη αύξηση στη ζήτηση, με την ανάπτυξη των νέων παραγγελιών να υποχωρεί από τον Οκτώβριο», δήλωσε ο οικονομολόγος της Markit, Eliot Kerr, διευκρινίζοντας ότι «η άνοδος που σημειώθηκε στον μεταποιητικό κλάδο δεν ήταν αρκετή ώστε να αντισταθμίσει την επιβράδυνση στον κλάδο υπηρεσιών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης