Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι εντολές της τελευταίας στιγμής οδήγησαν σε υψηλά ημέρας

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Οι εντολές της τελευταίας στιγμής οδήγησαν σε υψηλά ημέρας
ΑΓΟΡΑ: Καλό το κλίμα στις ξένες αγορές από νωρίς, με αρνητικό επιτόκιο ο δανεισμός σε έντοκα εξαμήνου, αλλά το ΧΑ άργησε να πάρει… μπροστά. Έπρεπε να «τραβηχτεί» υψηλότερα η Jumbo και να γυρίσουν και οι τράπεζες για να δούμε καλύτερη πορεία στο γενικό δείκτη.

Και φυσικά να… πλακώσει το Ιππικό στις δημοπρασίες για να κλείσουμε στα υψηλά ημέρας.
Να σας το πούμε όσο πιο απλά γίνεται. Όταν ο τζίρος είναι σαν το σημερινό, η συνεδρίαση είναι τόσο βαρετή που σε παίρνει ο ύπνος. Θα μας πείτε τέλος χρόνου είναι, τι περιμένετε να γίνει. Συμφωνούμε. Όμως έχει μειωθεί σημαντικά ο όγκος των επενδυτών και όσοι δραστηριοποιούνται είναι πάλι σε λίγα χαρτιά.

Περιμένουν όλοι το τελευταίο μισάωρο που αποκτά λίγο ενδιαφέρον. Δεν γίνεται έτσι.
Το βλέμμα μας τράβηξε η ΕΥΔΑΠ που πήγε πάλι στα 7,30 ευρώ, το δικαίωμα της Lamda το οποίο είχε μεγάλη διακύμανση και κατέγραψε μεγάλη άνοδο, η Jumbo λόγω ανόδου φυσικά και δυο τρεις ακόμα μετοχές με μικρότερη κεφαλαιοποίηση.

ΕΥΔΑΠ: Πάει σε δύο εβδομάδες περίπου στον FTSE 25 και βγαίνουν κομμάτια έως και τα 7,30 ευρώ. Φυσικά και προβληματίζει η εικόνα της αλλά δεν είναι και η μόνη που έχει αδιάφορη συμπεριφορά. Το θετικό είναι πως δεν πήγε κάτω από 7,30 ευρώ. Στις δημοπρασίες έκλεισε στα 7,39 ευρώ με συνολικό όγκο 72 χιλ. τεμάχια. Έγιναν πάντως πολλά γύρω από τα 7,32 ευρώ.

ALPHA BANK: Η τελευταία πράξη πριν τις τελικές δημοπρασίες ήταν στα 1,8420 από μερικές εντολές που έφυγαν στα τελευταία λεπτά αλλά η εικόνα νωρίτερα ήταν καλύτερη. Στις τελικές δημοπρασίες οι αγοραστές την έκλεισαν στα 1,8970 ευρώ και κοντά στα υψηλά ημέρας αυξάνοντας παράλληλα τα κέρδη της αγοράς.

ΔΕΗ: Έχει αντοχές και κρατιέται κοντά στα πρόσφατα υψηλά της. Στα 3,33 ευρώ με άνοδο 2,15% και όγκο 489 χιλ. τεμάχια.

LAMDA: Το δικαίωμα ενισχύθηκε κατά 31% και με χαμηλό ημέρας στα 0,3420 ευρώ έκλεισε στα 0,4850 ευρώ και στο υψηλό ημέρας. Η χαρά του trader. Έγινε και όγκο 875 χιλ. δικαιωμάτων. Τράβηξε αυτή η κίνηση και τη μετοχή η οποία έκλεισε με άνοδο 1,56% και στα 7,15 ευρώ. Οι πράξεις μας δείχνουν πως η μετοχή είναι λίγο ακριβότερη από το δικαίωμα.

JUMBO: Έκανε όγκο 212 χιλ. τεμάχια και έκλεισε στα 18,48 ευρώ με άνοδο 4,41%. Η αποτίμηση 2,51 δισ. ευρώ. Εδώ και αρκετό καιρό κάνει πολύ μεγάλους όγκους συναλλαγών σε σύγκριση με όσα μας είχε συνηθίσει. Ο τζίρος σήμερα στη μετοχή ξεπέρασε τα 3,8 εκατ. ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Ελπίζουμε να βελτιώσει λίγο την εικόνα της ενόψει της έκδοσης του ομολόγου των 600 εκατ. ευρώ.

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Δεν είναι θετική η εξέλιξη της αναβολής του placement. Οφείλουν αυτοί που σε βγάζουν για να δώσεις κομμάτια σε ξένους να είναι έτοιμοι και να ξέρουν τι θέλει η κάθε πλευρά. Από την άλλη ένα μικρό discount πάντα δίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν δηλαδή ο βασικός μέτοχος έχει 91%. Όμως και 10% είναι κάπως μεγαλούτσικο.

ΚΕΚΡΟΨ: Στα 2,5650 ευρώ με απώλειες 2,66% και όγκο 7 χιλ. τεμάχια. Έχει αφεθεί λίγο στην τύχη της το τελευταίο διάστημα ή μας φαίνεται; Μη θυμηθούμε τι μας έλεγαν κάποιοι και τι τιμές έδιναν στόχο. Πάντως λίγο πάνω από τα 2,40 ευρώ θα μπορούσαμε να τη δούμε με κάποιο ενδιαφέρον.

ΠΛΑΙΣΙΟ: Και σήμερα έγραψε νεότερο χαμηλό, ενδοσυνεδριακά βέβαια και συγκεκριμένα στα 3,44 ευρώ για να κλείσει τελικά στα 3,50 ευρώ. Εδώ τώρα βέβαια θα πούμε πως κάποιοι φοβούνται τις λευκές συσκευές και δεν ξέρουμε και εμείς τι άλλο. Την αποτύπωση των μισθώσεων στον ισολογισμό;

Διάφορα μπορούμε να σκεφτούμε. Όμως όταν βλέπουμε με πόση μανία αγοράζουν άλλες με τεράστιες ζημιές, αυτή η πορεία της συγκεκριμένης μας προκαλεί εντύπωση. Χρειάζεται βέβαια προσοχή γιατί η τάση στη μετοχή είναι πτωτική. Δεν μπορούμε να πούμε πως στα 77 εκατ. ευρώ είναι ακριβή και δεν πιστεύουμε πως έχει μεγάλο περιθώριο πτώσης. Θα θέλαμε να δούμε όμως και καλύτερες αγορές από insiders για να πεισθούν και άλλοι.

ΝΙΚΑΣ: Η ανακοίνωση για την αλλαγή χρήσης των αντληθέντων μας έκανε εντύπωση. Προσπαθούμε να μάθουμε περισσότερα και θα επανέλθουμε.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης