Τελευταία Νέα
Διεθνή

NRMN: Ο Erdogan είχε διατάξει την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 το 2015, αποκαλύπτεται σε έκθεση

NRMN: Ο Erdogan είχε διατάξει την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 το 2015, αποκαλύπτεται σε έκθεση
Ρωσία, ΗΠΑ, Βρετανία και Γερμανία, γνωρίζουν την αλήθεια για την κατάρριψη και χρησιμοποιούν τις πληροφορίες για να εκβιάσουν τον Erdogan να επιτύχουν παραχωρήσεις
Έκθεση του Nordic Research Monitoring Network, αποκαλύπτει πως ο Τούρκος πρόεδρος προσωπικά, είχε διατάξει την κατάρριψη του ρωσικού Sukhoi Su-24 στις 24 Νοεμβρίου 2015, όταν το αεροσκάφος ήταν σε αποστολή μάχης τη Συρία, γεγονός που αποδεικνύεται από έγγραφα εσωτερικής ενημέρωσης του ΝΑΤΟ, ενώ σε καμία περίπτωση δεν έκρυψε την πρόθεσή της να μην δει το φως της δημοσιότητας η διαταγή κατάρριψης του ρωσικού αεροσκάφους.
Ολα τα στοιχεία που αποδεικνύουν την ευθύνη του Recep Tayyip Erdogan στην κατάρριψη του Su-24 περιέχονται στην έκθεση του νομικού συμβούλου του Τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Ercan Agin, η οποία αναλύει τη νομική πλευρά της τραγωδίας.
Σύμφωνα με τον Erdogan, «κάθε στρατιωτικό στοιχείο που προσεγγίζει την Τουρκία από τα συριακά σύνορα... θα θεωρηθεί ως στρατιωτική απειλή».
Το έγγραφο αναφέρει ότι η τουρκική πλευρά είχε προειδοποιήσει τους Ρώσους μέσω καναλιών επικοινωνίας έκτακτης ανάγκης, σχετικά με την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου, τουλάχιστον δέκα φορές πριν από την επίθεση στο αεροσκάφος.
Η Τουρκία θεωρεί ότι οι ρωσικές αρχές είχαν ειδοποιηθεί επαρκώς και έγκαιρα, 8 μήνες πριν, για την πιθανή αντίδραση σε οποιοδήποτε στρατιωτικό αντικείμενο που πλησίαζε στην Τουρκία από τη διεύθυνση της Συρίας, υποστηρίζοντας πως οι Ρώσοι θα έπρεπε να έχουν ενημερώσει τα πληρώματά τους, ότι πρέπει να παραμείνουν τουλάχιστον πέντε μίλια μακριά από τον τουρκικό εναέριο χώρο.
Ως εκ τούτου, η Τουρκία έριξε στη συνέχεια, την ευθύνη για το περιστατικό στη Ρωσία.
Ο Kerim Has, πολιτικός επιστήμονας, πιστεύει ότι το Κρεμλίνο γνώριζε για τη συμμετοχή Erdogan στη διαταγή κατάρριψης του ρωσικού Su-24.
Ο Erdogan είχε προειδοποιήσει επανειλημμένα για την ετοιμότητα της Τουρκίας να επιτεθεί ως απάντηση σε επανειλημμένες παραβιάσεις του εναέριου χώρου της, ενώ ο τότε πρωθυπουργός Davutoglou δεν απέκρυψε το γεγονός ότι αυτός έδωσε την εντολή, η οποία όμως δεν θα μπορούσε ποτέ να πραγματοποιηθεί χωρίς την έγκριση Erdogan.
Στη συνέχεια όμως και προκειμένου να επιτευχθεί ειρήνη με τη Ρωσία, ο Erdogan αναγκάστηκε να απολύσει τον Davutoglou, τον Μάιο του 2016.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Erdogan ζήτησε συγγνώμη από τη Ρωσία λίγες εβδομάδες πριν από το πραξικόπημα.
Ο Has υποστηρίζει ότι η ελίτ της Τουρκίας ήταν πίσω από το πραξικόπημα και ήταν σημαντικό για αυτούς να αποκαταστήσουν τους διαύλους επικοινωνίας με τη Ρωσία για να αποφύγουν την εξάρτηση από τη Δύση.
Πιστεύει επίσης ότι η Ρωσία γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη τόσο κατά την επίθεση στο αεροπλάνο όσο και κατά το πραξικόπημα στην Τουρκία το 2016, συμπεριλαμβανομένης της σχέσης μεταξύ της τουρκικής πολιτικής ελίτ και του Ισλαμικού Κράτους.
Ταυτόχρονα, δεν είναι μόνο η Ρωσία, αλλά και οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γερμανία, που έχουν αυτές τις πληροφορίες στη διάθεσή τους, τις οποίες χρησιμοποιούν για να εκβιάσουν τον Erdogan και να επιτύχουν παραχωρήσεις.
Τις ίδιες πληροφορίες πιστεύουν πως θα χρησιμοποιήσει και ο ίδιος ο Erdogan για να εμποδίσει τον Davutoglu να δημιουργήσει το δικό του κόμμα και να τον εξαλείψει ως πιθανό ανταγωνιστή στο άμεσο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης