Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αναστασιάδης: Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για την τριμερή στο Βερολίνο

Αναστασιάδης: Ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για την τριμερή στο Βερολίνο
Mετά την 3μερή συνάντηση στο Βερολίνο, ο κ. Guterres δεσμεύτηκε να διερευνήσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον κ. Acinci και τις εγγυήτριες δυνάμεις τη δυνατότητα μιας άτυπης πενταμερούς συνάντησηςσε κατάλληλο στάδιο
Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 18:45 περίπου η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα αποτελέσματα της άτυπης συνάντησής του στο Βερολίνο, στις 25 Νοεμβρίου, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Antonio Guterres, και τον Τ/κ ηγέτη Mustafa Acinci.
Υπενθυμίζεται πως μετά την τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο, ο κ. Guterres εξέφρασε τη δέσμευσή του να διερευνήσει με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, τον κ. Acinci και τις εγγυήτριες δυνάμεις τη δυνατότητα να συγκαλέσει μια άτυπη πενταμερή συνάντηση σε κατάλληλο στάδιο.
Ανέφερε ακόμη πως οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους στην Κοινή Διακήρυξη της 11ης Φεβρουαρίου 2014, τις προηγούμενες συγκλίσεις και στο πλαίσιο έξι σημείων που παρουσίασε ο ΓΓ του ΟΗΕ στις 30 Ιουνίου 2017 με στόχο την επίτευξη στρατηγικής συμφωνίας που θα ανοίξει το δρόμο για μια συνολική διευθέτηση.
Στη συνεδρίαση του Εθνικού συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ `Αντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Πόλυς Παλλήκαρος, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη και ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν.
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου έφθασε τις 19:25 στο Προεδρικό Μέγαρο.
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο κ. Νεοφύτου δεν μπορούσε να συμμετάσχει από την αρχή στη συνεδρίαση, λόγω καθυστέρησης στην άφιξη της πτήσης του από το Λονδίνο.
Εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από κυβερνητικής πλευράς στη συνεδρία συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντώνας, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Βασίλης Πάλμας και ο Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κυριάκος Κούρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης