Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Φοβάμαι θερμό επεισόδιο με την Τουρκία

Γεννηματά: Φοβάμαι θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
«Περίμενα περισσότερη αποφασιστικότητα από τον πρωθυπουργό», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ
Τη σημερινή (04/12) συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχολίασε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
«Η Κυβέρνηση είναι φανερό, ότι όπως και η προηγούμενη, υποτίμησε το πρόβλημα. Σήμερα, ακούγοντας τον Πρωθυπουργό αισθάνομαι ότι προσπαθεί και να το υποβαθμίσει», είπε η κ. Γεννηματά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ-1.
Πρόσθεσε μάλιστα πως «έχουμε φύγει από την προκλητική ρητορική της Τουρκίας και έχουμε ενέργειες, που δεν πρέπει να αφήσουμε να οδηγήσουν σε τετελεσμένα.
Δεν μπορεί να ακούω τον Πρωθυπουργό ότι πρέπει να δείξουμε καλή διάθεση.
Δεν αρκεί η καλή διάθεση για να αντιμετωπίσουμε αυτό που συμβαίνει».

Περίμενα περισσότερη αποφασιστικότητα από τον πρωθυπουργό

«Περίμενα περισσότερη αποφασιστικότητα και τον Πρωθυπουργό να κάνει σαφές ότι θέλουμε ειρήνη και καλή γειτονία, αλλά ότι αυτό προϋποθέτει σεβασμό στα κυριαρχικά δικαιώματα μας» σχολίασε η Φώφη Γεννηματά.
Εσπευσε μάλιστα να προσθέσει: «Εγώ δεν γνωρίζω με ποια γραμμή πορεύεται η Κυβέρνηση στα εθνικά μας θέματα.
Η χώρα πορεύεται χωρίς εθνικό σχέδιο και εθνική γραμμή, χωρίς να ξέρουμε ποια είναι η γραμμή και τι προτίθεται η Κυβέρνηση να κάνει.
Αυτά όλα θα έπρεπε να μπουν σε ένα χαρτί ως απόφαση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών και αυτό να είναι ένα σαφές μήνυμα και προς την Τουρκία και προς τους εταίρους μας».

Φοβάμαι θερμό επεισόδιο και πρέπει να αποφευχθεί

Η Φώφη Γεννηματά είπε ότι φοβάται για «θερμό επεισόδιο» μεταξύ Ελλάδα και Τουρκίας, σημειώνοντας ότι «πρέπει να κάνουμε τα απάντα για να μην φθάσουμε σε ένα «θερμό επεισόδιο».
Πρέπει να δούμε πως θα προλάβουμε τέτοιες εξελίξεις, γι΄ αυτό χρειάζεται η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών».
«Αυτήν την ώρα πρέπει να απαιτήσουμε την αλληλεγγύη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν μπορεί το ΝΑΤΟ να νίπτει τας χείρας του και πρέπει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, με ρητή και ξεκάθαρη απόφαση του, να στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, αλλά να λέει και προς την Λιβύη ότι θα πρέπει να αποφύγει τέτοιου είδους συμφωνίες, όπως αυτήν με την Τουρκία», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά.
Σε ότι αφορά την στάση του Κινήματος Αλλαγής, η επικεφαλής του είπε στον ΑΝΤ1 ότι «είναι κρίσιμες οι ώρες.
Έχουμε δείξει στην πράξη τι είναι πατριωτισμός και απαιτούμε πράγματα και από τους εταίρους μας και από την Κυβέρνηση».
Καταλήγοντας, η κ. Γεννηματά είπε «ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη να αισθανθεί ότι έχει έρθει η ώρα κάτι να κερδίσει και η χώρα μας.
Παραχωρήσαμε πράγματα με την Συμφωνία των Πρεσπών, παραχωρήσαμε πράγματα στο Προσφυγικό στο οποίο έχει τα κλειδιά η Τουρκία, έχουμε παραχωρήσει την δημόσια περιουσία στο Υπερταμείο.
Το 2015 δεν βγήκαμε από το ευρώ, χάρη στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, το οποίο όμως έγινε μέσα στην κρίση.
Καλό θα είναι αυτήν την φορά να μην φθάσουμε στην κρίση, για να πάρουμε απόφαση για τα κρίσιμα θέματα»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης