Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,4% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2019

Γερμανία: Υποχώρησαν κατά -0,4% οι βιομηχανικές παραγγελίες, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο 2019
Τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις
Πτώση κατέγραψαν οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/12) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη υποχώρησαν κατά -0,4% σε μηνιαία βάση, έναντι ανόδου +1,5% τον Σεπτέμβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα σημειωθεί περαιτέρω άνοδος κατά +0,4%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι βιομηχανικές παραγγελίες κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -5,5% έναντι ετήσιας πτώσης -5% τον Σεπτέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -4,7%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Destatis, οι εγχώριες παραγγελίες υποχώρησαν κατά -3,2% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα οι παραγγελίες από το εξωτερικό κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,5%.
Όσον αφορά τις νέες παραγγελίες από τις χώρες της Ευρωζώνης, καταγράφηκε σημαντική άνοδος της τάξεως του +11,1% την ίδια στιγμή που οι νέες παραγγελίες χωρών εκτός Ευρωζώνης υποχώρησαν κατά -4,1%.
Ο τομέας κεφαλαιουχικών αγαθών είχε τη μεγαλύτερη συμβολή στην πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών, καθώς σημειώθηκε πτώση -1,1% σε μηνιαία βάση, ενώ αντίθετα οι τομείς ενδιάμεσων αγαθών και καταναλωτικών αγαθών σημείωσαν άνοδο, και συγκεκριμένα κατά +0,7% και +0,3% αντίστοιχα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης