Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurostat: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2019

Eurostat: Υποχώρησαν κατά -0,6% οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη, σε μηνιαία βάση, τον Οκτώβριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους οι λιανικές πωλήσεις κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του +1,4%
Πτώση κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη για τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/12) στοιχεία της Eurostat, τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο όγκος λιανικών πωλήσεων υποχώρησε κατά -0,6% σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019, διευρύνοντας την πτώση του -0,2% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η πτώση θα περιοριστεί στο -0,5%.
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Ευρωζώνης αυξήθηκαν κατά +1,4%, έναντι ετήσιας ανόδου +2,7% τον Σεπτέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,2%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μηνιαία πτώση των λιανικών πωλήσεων διαμορφώθηκε στο -0,2% ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους καταγράφηκε άνοδος της τάξεως του +1,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο τομέας που κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση στην Ευρωζώνη ήταν αυτός των μη εδώδιμων προϊόντων, και συγκεκριμένα στο -1,1%, ενώ αντίθετα οι τιμές τροφίμων και καυσίμων κατέγραψαν άνοδο +0,3% και +0,6% αντίστοιχα.
Μεταξύ των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση σημειώθηκε στη Γερμανία και την Ιρλανδία (αμφότερες στο -1,9%), ενώ αντίθετα η μεγαλύτερη άνοδος καταγράφηκε στην Πολωνία (+0,9%) και την Πορτογαλία (+2,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης