Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Όλες οι ελαφρύνσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο αφορούν τους έχοντες και κατέχοντες

Αλεξιάδης (ΣΥΡΙΖΑ): Όλες οι ελαφρύνσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο αφορούν τους έχοντες και κατέχοντες
Δεν αφορούν τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, τα φτωχά και λαϊκά εισοδήματα είπε ο κ.Αλεξιάδης
Την θέση ότι οι φοροελαφρύνσεις που προβλέπει στο φορολογικό της νομοσχέδιο η κυβέρνηση αφορούν τους έχοντες και κατέχοντες διατύπωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Τρύφων Αλεξιάδης.
«Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στα αναφερόμενα από την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής ότι οι επιβαλλόμενες επιβαρύνσεις δεν είναι συνταγματικά ανεκτές και ότι οι ρυθμίσεις δεν βρίσκονται σε αρμονία με τις αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.
Δεν αντέχετε στον πολιτικό διάλογο και ειδικά στα θέματα της φορολογίας δεν αντέχετε και στο αντεπιχείρημα
Φέρνετε μέτρα, λέτε, ελάφρυνσης 1,2 δισεκατομμύρια.
Καταθέστε έναν πίνακα από τον οποίο να προκύπτει ότι οι μικρές επιχειρήσεις έχουν τόση μείωση, οι μεσαίες τόση, οι μεγάλες τόση.
Στα φυσικά πρόσωπα μέχρι κλιμάκιο εισοδήματος τόσο υπάρχει αυτή η ελάφρυνση, μέχρι εκείνο τόσο, η μεσαία τάξη έχει τόση ελάφρυνση.
Φέρτε τα στοιχεία στη Βουλή.
Δεν μπορείτε να κρύβεστε διαρκώς και να μην απαντάτε στα ερωτήματα, τα οποία τίθενται» υποστήριξε ο κ.Αλεξιάδης.
«Όλο το πλέγμα των φοροελαφρύνσεων, το οποίο διαβάζετε στο νομοσχέδιο, δεν αφορά κυρίως τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, δεν αφορά τα φτωχά και τα λαϊκά εισοδήματα, αφορά τους έχοντες και κατέχοντες», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε ότι δίνονται «δώρα σε φοροφυγάδες, λαθρεμπόρους και οικονομικούς απατεώνες», μέσω της μείωσης του χρόνου παραγραφής και της αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων που έχουν δεσμευτεί από οικονομικούς και άλλους εισαγγελείς.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS