Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα περιουσιακά στοιχεία της Ναυτεμπορικής που θα βγάλει στο σφυρί η Eurobank, ο Φλαμπουράρης, η Φωτίου και... ο spitogatos

Τα περιουσιακά στοιχεία της Ναυτεμπορικής που θα βγάλει στο σφυρί η Eurobank, ο Φλαμπουράρης, η Φωτίου και... ο spitogatos
Οι μέτοχοι της Ναυτεμπορικής δεν έχουν παράσχει προσωπικές εγγυήσεις για τα δάνεια της εταιρίας
Καμία ανοχή δεν θα επιδείξει η Eurobank σε περίπτωση που δεν γίνει δεκτό το αίτημα υπαγωγής σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης της Ναυτεμπορικής.
Οι υπηρεσίες της τράπεζας είναι σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές έτοιμες για όλα τα ενδεχόμενα και σε περίπτωση απόρριψης του αιτήματος θα ενεργοποιηθούν οι διαταγές πληρωμής που έχουν ήδη εκδοθεί ώστε να γίνει άμεσα εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας.
Αυτό θα σημάνει άτακτη χρεοκοπία της επιχείρησης με οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους προμηθευτές της εταιρίας.
«Εξαντλήσαμε όλα τα μέσα ώστε να λυθεί το θέμα με τον καλύτερο τρόπο για τους πιστωτές, τους εργαζόμενους και την εταιρία» επισημαίνουν με νόημα στελέχη της τράπεζας τονίζοντας ταυτόχρονα «δεν μπορούν να γίνονται ανεκτές παρελκυστικές τακτικές δεδομένου ότι δόθηκε άπλετος χρόνος στους μετόχους και διοικούντες να βρουν στρατηγικό επενδυτή».
Τα ακίνητα στα οποία έχουν γίνει προσημειώσεις και έχουν εκδοθεί διαταγές πληρωμής είναι το κτίριο της Λένορμαν, το πιεστήριο στο Κορωπί και παρακείμενο οικόπεδο στο πιεστήριο, τα σήματα και η ιστοσελίδα naftemporiki.gr καθώς διαμερίσματα μιας εκ των μετόχων της εταιρίας η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 500.000 ευρώ περίπου.
Οι μέτοχοι της Ναυτεμπορικής δεν έχουν παράσχει προσωπικές εγγυήσεις για τα δάνεια της εταιρίας και ως εκ τούτου η τράπεζα δεν μπορεί να ασκήσει καταδιωκτικά μέτρα εναντίον της ατομικής τους περιουσίας.
Ωστόσο με δεδομένο ότι τα χρέη της εταιρίας προς το δημόσιο διογκώνονται είναι αναμενόμενο να προκύψουν περιπέτειες καθώς τα κεφάλαια που θα προκύψουν από μια βίαιη εκποίηση δεν αρκούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις της εταιρίας.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η Ναυτεμπορική αποτελεί μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις εταιριών στις οποίες δόθηκε πολύ μεγάλος χρόνος στους μετόχους να βρουν λύσεις.
Ωστόσο αυτό όπως φάνηκε δεν ήταν αρκετό καθώς η έλλειψη στρατηγικής πιστοποιείται από παλινωδίες και προτάσεις επιχειρηματικής αναδιάρθρωσης  όπως για παράδειγμα την απίθανη πρόταση να μεταβληθεί το περιεχόμενο της ιστοσελίδας από ειδησεογραφικό σε περιεχόμενο τύπου spitogatos.
Πέραν αυτού οι μέτοχοι φαίνεται να επαναπαύτηκαν ότι η τράπεζα δεν θα λάβει μέτρα καθώς επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ασκούσαν πιέσεις προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση ο κ. Αλέκος Φλαμπουράρης και η κα Θεανώ Φωτίου ενώ ανάλογη τακτική δημιουργίας κλίματος πιέσεων προς την τράπεζα επιχειρούν να δημιουργήσουν και μετά την αλλαγή κυβέρνησης χωρίς ωστόσο να υπάρχει αποτέλεσμα.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης